Omladinci Žak Juniora poraženi od ČSK-a, kadeti Radničkog bolji od Bačke 1901

U subotu, 2. juna na „Igralištu kraj pruge“ odigrana je utakmica osmog kola Kvalitetne lige Vojvodine –plej aut takmičenja između omladinaca Žak Juniora i ekipe ČSK-a iz Čelareva. Gosti su bili bolji rival tokom celog susreta i zasluženo su osvojili tri boda. Prvu šansu na utakmici imala je domaća ekipa. Šut sa 20 metara oprobao je Radmanović, ali je njegov pokušaj golman Ivanović izbio u korner. Par minuta kasnije, uzvratili su gosti preko Zirića koji je odlično šutirao sa 20 metara, ali pored gola. U 25. minutu isti igrač je ponovo pokušao, ovoga puta njegov šut odbranio je golman domaće ekipe. Pet minuta kasnije penal za goste. Latković je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, domaći štoper je nespretno intervenisao rukom, sudija pokazuje na kreč. Martinkevič je bio siguran realizator za 0:1. Latković je imao još jedan šut do kraja poluvremena. Ovoga puta se oprobao sa 25 metara, ali je njegov šut prohujao pored stative. U nastavku susreta prvu priliku propustio je igrač gostujuće ekipe Mijonić. U 70 minutu gosti su duplirali vođstvo. Kovačević je odlično prošao po levoj strani, uputio je još bolji centaršut, na drugoj strani ju je primio Smuđa, šutirao po zemlji, golman nemoćan. Domaći su uzvratili preko Racića i Radmanovića koji su odlično odigrali dupli pas, ali je šut Radmanovića odbranio Ivanović. Par minuta kasnije domaći su smanjili rezultat. Radmanović je odlično prošao po desnoj strani, centrirao, gosti se nisu najbolje snašli u svom šesnaestercu, lopta dolazi do Salaija koji je neometano smešta pod prečku. Gosti su do kraja meča uzvratili sa dve odlične prilike, ali su Martinkevič i Ignjatović bili neprecizni.

Žak Junior – ČSK (omladinci) 1:2 (0:1).

Strelci: Salai (Žak Junior). Martinkevič, Smuđa (ČSK).

Žak Junior: Adam, Kevilj, Dmitrović, Perić, Baljak, Jovanović, Salai, Galetin, Radmanović, Racić, Banjeglav.

ČSK: Ivanović, Latković, Vulović (Šormaz), Potkonjak, Kopčanski (Kovačević), Ignjatović, Zirić (Mijonić), Čolaković (Aleksić), Smuđa, Kojović (Uvaček), Martinkevič.

Na drugoj strani grada, na Gradskom stadionu pioniri/kadeti Radničkog dočekali su svoje rivale. Pioniri su u osmom kolu Kvalitetne lige Vojvodine – plej of takmičenja dočekali ekipu Petar Puača iz Novog Sada. Gosti su bili bolji i zasluženo su slavili sa 1:4.

Radnički – Petar Puača (pioniri) 1:4 (1:2)

Strelci: Vemić (Radnički). Popović 2, Čeman, Morović (Petar Puača).

Radnički: Štork (Šmit), Bureš (Šević), Ralević, Drobina (Lazarević), Haler (Vrcelj), Drvar,  Vojvodić, Vemić, Vidaković, Lakić (Gunić), Dimković.

Petar Puača: Rosić, Skavić, Gavranović (Popović), Milovanović (Vidaković), Paroški, Sedlar, Bjelanović, Derviši (Lalović), Borić, Čeman (Kljajić), Morović.

Kadeti su ugostili ekipu Bačke 1901 iz Subotice. Malobrojna publika je gledala zanimljivu utakmicu, domaći su promašili sijaset prilika, ali su ipak slavili minimalnim rezultatom. Jedini strelac na utakmici je bio Mančić. Treba istaći da su domaći tokom utakmice četiri puta pogađali stative.

Radnički – Bačka 1901 (kadeti) 1:0 (1:0)

Strelci: Mančić

Radnički: Pehilj, Tevanović, Plavšić, Dobre, Matijaš, Kolarić, N. Kovačev (Lazić), Kusić (Buišić), Pavić, Mančić, Vagić (F. Kovačev) (Mijović).

Bačka 1901: Čota, Vujović-Tunić (Janković), Lerik, Milačić (Tikvicki), Ginal, Drašković, Marković (Suplić), Todić, Tomaš (Lakatoš), Nikolaš (Đurić), Vujković.

Krila Krajine – Radnički (omladinci) 1:1

U sredu je igra vanredno 9. kolo. U omladinskoj konkurenciji, Radnički na Gradskom stadionu dočekuje ekipi TSC-a, a Žak Junior gostuje u Bačkoj Palanci ekipi Krila Krajine. Kadeti Radničkog putuju u Bečej, gde će se sastati sa ekipom Bečeja 1918. Najmlađa takmičarska selekcija Radničkog putuje u Suboticu, gde će odigrati svoj meč sa ekipom Spartaka. Omladinska fudbalska takmičenja se završavaju narednog vikenda.

Slika Vinko Janković