Radnički bolji od Žak Juniora

Na Gradskom stadionu u Somboru u okviru sedmog kola Kvalitetne lige Vojvodine plej aut takmičenja sastali su se omladinci Radničkog i Žak Juniora. Radnički je bio bolji rival tokom celog meča i zasluženo je slavio sa 4:0.

Strelci: Radev 2, Sapozničenko, Dulić.

Radnički: Jeličić, Refle (Vagić), Mazinjanin (N. Kovačev), Vukadinović, Dulić, Drača (Buišić), Sapozničenko (F. Kovačev), Lukić, Veselinović, Mančić (Kolarić), Radev.

Žak Junior: Erik (Perić), Banjeglav, Dmitrović, Macanović (Karalić), Baljak, Jovanović, Salai, Mladenović, Kevilj, Radmanović (Galetin), Racić.

Prvu priliku na utakmicu imao je Dulić koji je bio najviši u skoku posle kornera. Posle njega šut je oprobao i Lukić. U 14. minutu domaćin je poveo preko Radeva. Odličnu akciju domaćih započeo je Vukadinović, Mančić je odlično šutirao, golman Erik je za odlično reagovao, odbranio njegov šut, za kratko, a Radevu nije bilo teško da loptu sprovede u nebranjenu mrežu. Gosti su mogli poravnati rezultat nepun minut kasnije. Radmanović je iskoristio neopreznost domaćih štopera, izbio sam pred Jeličića, ali je traljavo šutirao pored gola. Kazna je usledila dva minuta kasnije. Odlična akcija Mančić – Radev, a strelac drugog gola Sapozničenko. U 28. minutu Mančić je odlično izveo korner, a Dulić je bio najviši u skoku. Pet minuta kasnije Radev postiže svoj drugi pogodak na meču i postavlja konačan rezultat. Imali su domaći u nastavku meča više odličnih prilika preko Radeva, Lukića, Veselinovića i najboljeg igrača utakmice Veljka Vukadinovića, ali su bili neprecizni. Gosti su imali priliku za počasni pogodak deset minuta pre kraja meča, ali je golman domaćih Jeličić odbranio kazneni udarac Dmitroviću.

Petar Puača – Radnički (pioniri) 3:1 (2:0)

Strelci Skavić, Derveši, Popović (Petar Puača). Vemić (Radnički).

Žuti kartoni: Ristić (Petar Puača). Vemić (Radnički).

Crveni kartoni: Dimković (dva žuta), Vojvodić – psovanje sudije) – obojica u 72. minutu meča.

Petar Puača: Krndija (Rosić), Morović, Skavić, Gavranović, Milovanović, Borić (Popović), Sedlar, Lalović (Ristić), Bjelanović, Ceman (Vidaković), Derviši (Kljajić).

Radnički: Štork, Bureš, Ralević, Kekić, Lisica, Dimković, Drvar, Vojvodić, Vemić, Vidaković (Sević), Lakić (Gunić).