Dva poraza u dva dana

Rukometašice Ravangrada poražene su u pretposlednjem kolu na domaćem parketu od ekipe Lakija iz Crvenke. Somborske su pretrpele minimalni poraz od 28:29 (15:14).

Ravangrad: Benjak 9, Berak, Sadiković, Orlić, T. Nimak, Šveljo, Kojić, Beljanski 6, Pavasović, Srećković 1, Lazić 3, Makra, A. Nimak 8, Lončar 1, Basta.

Laki: L. Jovović, Peško, M. Jovović 2, Ćosović, Holovati 1, Rabrenović 5, Radulović 4, Kolar, Maravić 3, Grabež 2, Jelenković, Dimitrić 12.

Sedmerci: 5 (4) ŽRK Ravangrad. 7 (7) ŽRK Laki.

Domaće rukometašice su tokom čitavog prvog dela utakmice bile u vođstvu. Igralo se gol za gol, a prvo osetnije vođstvo rukometašice Ravangrada su stekle sredinom prvog dela utakmice kada su vodile sa +5 (12:7). Gošće su u tim momentima uspele da se saberu, pa su se mini serijom od 4:0 vratile u utakmicu, da bi se na odmor otišlo sa prednošću domaće ekipe od “svega” jednog gola viška. I u nastavku su domaće igračice diktirale tempo, imale prednost, koja je u 51. minutu meča iznosila +3 (25:22). Gošće se ponovo bude, te za svega šest minuta preokreću rezultat mini serijom od 5:0 za prvo vođstvo na utakmici od 25:27. Domaće rukometašice do kraja meča nisu uspele da se vrate, pa su na kraju minimalno poražene.

Dan kasnije, u ponedeljak, igračice su morale na put u Rumu, gde su odigrale zaostalu utakmicu 20. kola protiv domaćeg Slovena. Poraz iz prethodne utakmice je očigledno teško pao igračicama Ravangrada pošto su u Rumi doživele pravi “debakl”. Poražene su 34:9 (19:3).

ŽRK Sloven: Marčetić, Čavrić 6, Radović 1, Savić, Rakić 1, Tabak 3, Škondrić 3, Vuičić 4, Đokić 1, Avramović 5, Mojsilović 3, Markuš 4, Paunić 2, Sibinčić 1, Popović.

ŽRK Ravangrad: Benjak 1, Berak, Orlić, Nimak, Kojić, Beljanski 3, Lazić 4, Sadiković, Makra, Pavasović 1, Lončar, Basta.

Nakon dva uzastopna pretrpljena poraza ekipa trenutno zauzima sedmu poziciji na tabeli sa 20 bodova. Somborska ekipa će utakmicu poslednjeg kola ovogodišnjeg šampionata odigrati u Srpskoj Crnji protiv ekipe Mladosti. Meč je na programu u nedelju, 27. maja od 20 časova. Određena su i službena lica za ovu utakmicu, a to su sudijski par Savković/Savković, odnosno delegat Slađana Kravarušić.

Slika Vinko Janković – ŽRK Ravangrad/ŽRK Želja