Radnički i Sloga izgubili identičnim rezultatom

Juče je odigrano vanredno 27. kolo Vojvođanske fudbalske lige – Sever i Područne lige Sombor. Radnički je na Gradskom stadionu u Somboru dočekao ekipu Zadrugara iz Srpskog Miletića. Gosti su slavili sa 1:2 (1:1). Domaćin je poveo početkom meča preko Sapozničenka, propustili su još četiri idealne prilike, a kako to biva usledila je kazna. Krajem prvog dela, Branković je odlično centrirao sa leve strane, a Simić neometano zakucao loptu u mrežu Bulovića za izjednačenje. U nastavku susreta (60. min), Vuković je prelepim šutem sa 25 metara lobovao Bulovića za konačnih 1:2.

U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Sloga – Bačka 1:2, Tavankut – Mladost (A) 3:1, Tekstilac – Budućnost (G) 2:1, Preporod – BSK 4:2, Mladost (BP) – Srbobran 0:1, Tisa – Mladost (T) 2:3.

Tabela: Srbobran 64, Tisa 52, Mladost (BP) 47, Sloga i Radnički po 37, Polet, BSK, Teksilac po 34, Tavankut 31, Zadrugar 29, Budućnost i Bačka po 28, Mladost (T) i Preporod 26, Mladost (A) 24.

Za vikend se sastaju: Polet – Tekstilac, Budućnost – Tavankut, Mladost (A) – Radnički, Zadrugar – Tisa, Mladost (T) – Preporod, BSK – Mladost (BP), Srbobran – Sloga. Slobodna je ekipa Bačke.

U Područnom rangu ekipa Žaka je na „Igralištu kraj pruge“ dočekala ekipu Lipara. Domaći su slavili sa 2:0 (0:0) golovima Stankovića i Ljuštine. Druga naša ekipa u Područnom rangu, ekipa Stanišića remizirala je gostovanju u Paragama, protiv Budućnosti 1:1 (0:0). Stanišić je prvi sa 60 bodova, tri više od ekipe Crvenke, dok je Žak na deobi devetog mesta sa ekipom Slavije sa po 30 bodova. Za vikenda, ekipa Stanišića dočekuje Mladost (K), dok će Žak na gostovanje u Tovariševo, ekipi Vojvodine.

Slika Vinko Janković