Pioniri savladali Spartak, kadeti izgubili od Bečeja

U četvrtom kolu Kvalitetne lige Vojvodine – plej of, na Gradskom stadionu u Somboru, sastali su se Radnički i Spartak iz Subotice. U veoma zanimljivoj utakmici, punoj preokreta domaća ekipa je zasluženo slavila i osvojila nova tri boda. Ipak, treba reći da domaći nisu bili na nivou iz nekih ranijih utakmica, ali bitna je pobeda nad renomiranim protivnikom.

Radnički – Spartak pioniri – 3:2 (0:1)

Strelci: Gunić, Haler, Vidaković (Radnički). Miletić, Erdelj (Spartak).

Žuti kartoni: Vemić, Ralević, Drvar, Vidaković, Gunić (Radnički). Dušanić, Grujić, Kartalija, Hrstić, Vujić (Spartak).

Radnički: Štork, Vojvodić (Bureš), Ralević, Kekić, Lisica, Dimković, Drvar, Đurđev (Haler), Vemić (Drobina), Vidaković, Lakić (Gunić). Trener: Siniša Lazić.

Spartak: Grčić, Vujić, Erdelj, Dušanić, Đurić, Miletić (Jugović), Grujić (Sarić), Kartalija (Stanić), Hrstić, Bogojević (Radulović), Majkić (Knežević).

Domaći tim je bolje ušao u meč, igralo se tvrdo na sredini terena, a do prilika se dolazilo uglavnom posle grešaka protivničnih igrača. Radnički je pripretio već u sedmom minutu. Drvar koristi grešku gostujućeg štopera Đurića, izlazi sam pred golmana Grčića, ali traljavo šutira preko gola. Tri minuta kasnije, Drvar odlično proigrava Vemića, koji sam izlazi pred golmana, šutira po zemlji, ali Grčić brani i izbija loptu u korner. Gosti su uzvratili u 18. minutu. Erdelj je odlično prošao po levoj strani, još bolje centrirao, ali na sreću domaćih Majkić pogađa stativu. Pet minuta kasnije, na drugoj strani, nova šansa za Radnički. Lakić je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali pored stative. U 27. minutu napadač gostiju Hrstić odličnom je šutirao sa 15-tak metara pod prečku, ali je golman Štork krajnjim naporom loptu izbacio u korner. U nastavku meča, prvu priliku su propustili domaći. Đurđev je centrirao sa desne strane, ali je Vidaković slabo šutirao glavom. Gosti uzvraćaju odličnom akcijom, Hrstić – Bogojević – Erdelj, koji šutira za malo pored gola. Gosti su pripretili još dva puta, preko Erdelja i Kartalije, ali su obojica bila neprecizna. Nakon ovoga gosti su se malo povukli, pa je usledio period dominacije domaćeg tima. U 53. minutu Kekić je odlično centrirao, a Gunić sa 8 metara šutira glavom u golmana. Nakon ovoga Vemić je pokušao, odlično šutirao, ali pogađa Đurića koji sprečava izjednačenje. Ključni momenta utakmice odigrao je u 66. minutu meča, kada trener domaćih Lazić vrši dvostruku izmenu, ulaze Bureš i Haler, a Radnički kreće na sve ili ništa sa tri napadača. Samo tri minuta kasnije, Haler preseca dodavanje gostujuće odbrane, upošljava Gunića, koji majstorski šutira i poravnava rezultat. Domaći su nastavila sa napadima. Pet minuta kasnije, Haler je oprobao šut sa 16 metara, ali golman brani. Gosti uzvraćaju preko Erdelja, koji odlično šutira sa 25 metara, ali Štork izbija u korner. Dva minuta pre kraja meča, Haler koristi dodavanje Vidakovića, i lob udarcem sa ivice kaznenog prostora donosi prednost domaćinu. U sledećem napadu Spartak poravnava rezultat. Centaršut sa desne strane, najbolji u skoku Erdelj. Kada su svi očekivali kraj, u nadoknadi vremena, sudija Vorkapić – Nastasić pokazuje na kreč, posle duela u kojem je oboren Lisica. Vidaković je bio siguran sa bele tačke. Na kraju zaslužena pobeda domaće ekipe sa 3:2. Radnički posle ove utakmice ima šest bodova, iz tri meča, a u sredu, 9. maja, gostuju u Novom Sadu, gde će odigrati odloženi meč, trećeg kola protiv ekipa Petar Puača.

U preostala dva susreta postignuti su sledeći rezultati: Dinamo 1945 – Vojvodina 1:6, Radnički (Zr) – Petar Puača 3:1.

Tabela: Vojvodina 12, Radnički (Zr), Dinamo 1945, Radnički (So) 6, Petar Puača 3, Spartak 0.

U narednom kolu sastaju se: Petar Puača – Dinamo 1945, Spartak – Radnički (Zr), Vojvodina – Radnički (So).

U okviru četvrtog kola Kvalitetne kadetske lige Bačka – plej aut takmičenja, sastali su se Radnički i Bečej 1918.

Radnički – OFK Bečej 1918 kadeti 1:2 (0:2)

Strelci: Pavić (Radnički). Morović, Horvat (OFK Bečej 1918).

Radnički: Pehilj, Tevanović, Buišić, Dobre (Vagić), Kolarić, Matijaš, Marčetić (Tomešić), Lazić, F. Kovačev, Pavić, N. Kovačev.

OFK Bečej 1918: Simendić, Laušev, Savin, Jelić, Marković, Erdeljan (Todorović), Kopre, Horvat, Morović, Vranješ, Džigurski.