Loš start fudbalskih nada

Proteklog vikenda počelo je prolećno fudbalsko takmičenje mlađih kategorija u Kvalitetnoj ligi Vojvodine. Fudbalski klub Radnički ima svoje predstavnike u sve tri takmičarske kategorije. Pioniri i kadeti su gostavali u Bačkoj Topoli, gde su odmerili snage sa ekipom TSC-a, dok su omladinci svoj meč odigrali na Gradskom stadionu sa istim protivnikom.

TSC – Radnički (pioniri) 1:2

Pioniri Radničkog, jesenji prvaci u ovom rangu takmičenja nastavili su sa odličnim partijama, a na startu prolećnog dela zabeležena je nova pobeda. Sigurnom igrom gosti su slavili golovima Mihajla Vemića u 32. i Marka Gunića u 57 minutu meča. Domaća ekipa je ublažila poraz pogotkom Gardaševića krajem utakmice. Radnički: Štork, Vojvodić (Sević), Ralević (Šorgić), Lisica, Kekić, Dimković, Drvar, Haler (Gunić), Vemić, Vidaković (Lazarević), Lakić (Bureš), Vemić. Trener: Siniša Lazić.

TSC– Radnički (kadeti) 7:0

Kadeti su katastrofalno odigrali svoj meč, tako da su na startu zasluženo poraženi. Ekipa je pokazala nedisciplinu, slabu borbenost i pre svega neizainteresovanost za igru. Očigledno je da su potrebni veliki rezovi u ovoj selekciji, kako u igračkom kadru, tako i trenerskom, jer ovo je daleko od klupskog renomea. Inače, ovo nije prvi put da kadeti Radničkog odigraju ovako lošu utakmicu, jer su u prvom delu prvenstva već poraženi od ekipa Spartaka i Hajduka sa 7:0 odnosno 5:0. Radnički: Pehilj (Leković), Filip Kovačev (Tomešić), Buišić (Matijaš), Tevanović, Banda (Lazić), Mijović, Nikola Kovačev, Kusić, Pavić, Mančić, Marčetić. Trener Aleksandar Lazarević.

 Radnički – TSC (omladinci) 0:2

Ništa bolju partiju nisu pružili ni omladinci Radničkog, koji su na domaćem terenu izgubili od vršnjaka iz Topole. Ekipa je nastupila sa svega jedanaest igrača, bez rezervi, a treba napomenuti i da su čak šestorica igrača ove selekcije, samo dan ranije nastupali za seniorski tim, što je svakako uticalo na svežinu ovih igrača, s obzirom na njihov uzrast. U prvom poluvremenu nije bilo golova, a vredno pomena je šansa gostiju već u trećem minutu meča. Napadač gostiju Šćepanović je imao zicer, izašao je sam pred golmana, ali je Jeličić sigurno intervenisao, čime je sprečio brzo vođstvo gostiju. Takođe, treba istaći i grešku sudije Vračara, koji je sredinom poluvremena propustio priliku da isključi gostujućeg golmana Jokića, koji je na ivici kaznenog prostora kao poslednji igrač srušio Radeva. U nastavku gosti su više želeli pobedu. Krenuli su ofanzivnije i već u drugom minutu nastavka propuštaju novu kolosalnu priliku. Pesdić je izašao sam pred golmana Jeličića, i kad su svi na stadionu već videli loptu u mreži, Jeličić ponovo bravuroznom intervencijom sprečava vođstvo. U 65. minute gosti stižu do vođstva. Sevnula je kontra, Batori je ušao u kazneni prostor i rutinski loptu po zemlji plasirao u mrežu. Deset minuta kasnije preslikana situacija, ali ovoga puta u režiji Sakača. Radnički: Jeličić, Drača, Mazinjanin, Erdei, Dulić, Vukadinović, Sapozničenko, Lukić, Veselinović, Mančić, Radev. Trener Slavko Antić.

U istom omladinskom rangu igra i selekcija Žak Juniora. Oni su na domaćem terenu poraženi od ekipe Krila Krajine sa 0:1. Strelac jedinog gola za goste bio je Grigorijević u devetom minutu meča. Žak Junior: Racić, Karalić, Dmitrović, Macanović, Baljak, Jovanović, Galetin, Terzić, Perić, Radmanović, Mladenović.