Pobeda za mirniji nastavak prvenstva

Žak – Hercegovac (Gajdobra) 1:0 (0:0)

Domaća ekipa je odlično odigrala prvo poluvreme. Sigurnom igrom na sredini tereni, držali su goste na svojoj polovini terena i vrebali šanse. Međutim to nije bilo dovoljno, jer je gostujući golman Nemet, sigurnim intervencijama sprečio katastrofu svoje ekipe. Već u 6. minute, prvi pokušaj Žak-a. Kovačević je opalio sa 20 metara, ali Nemat brani. Deset minuta kasnije, prvo uzbuđenje. Matić je oboren u kaznenom prostoru, a sudiji nije preostalo ništa drugo sem da pokaže na belu tačku. Radusin je preuzeo odgovornost, ipak, Nemet ga je sigurnom intrevencijom sprečio da postigne pogodak. Dva minuta kasnije, pokušao je Matić iz slobodnog udarca, ali opet brani Nemet. U 25 minutu, novi penal za domaću ekipu, ovoga puta zbog igranja rukom jednog gostujućeg igrača. Nažalost, Matić traljavo šutira, a Nemet bez problema ponovo skida loptu. Kolosalnu šansu je propustio i Đukanović. Nakon odličnog duplog pasa, on se bukvalno ušetao u šesnaesterac gostiju, izbio je sam pred golmana i kad je trebalo samo da smesti loptu u mrežu, on sa šest, sedam metara šutira pored gola. U nastavku, domaća ekipa je povukla, pre svega zbog slabe fizičke spreme, gosti preuzmaju inicijativu, ali na sreću domaće ekipe nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gostujući gol. Imali su dve prilike, ali bez većeg uspeha. Žak je prvi put u nastavku pripretio sredinom drugog poluvremena. Stanković je oprobao šut sa 20 metara iz slobodnog udarca, ali je ponovo Nemet odlično reagovao i izbio loptu. Ipak, tri minuta kasnije, golman gostiju pravi jedinu grešku na utakmici, Stanković koristi poklon loptu i glavom postiže pogodak za ispostaviće se konačan rezultat meča. Pobeda će mnogo značiti mladoj ekipi Žaka u nastavku takmičenja, jer sada imaju lepu zalihu u odnosu na konkurente u borbi za opstanak u ovom rangu takmičenja.

Izveštaj sa utakmice:

Strelci: Stanković 74. minut za ŽAK.

Žuti kartoni: Lagundžin, Šimunov, Bubnjević (ŽAK). Zelen, Škorić, Hrnjez (Hercegovac).

ŽAK: Lagundžin, Grgić, Matić, Ljuština, Šimunov, Kovačević, Bubnjević (Živković), Radusin, Stanković, Đukanović, Komušanac (Stojakov).

Hercegovac: Nemet, Bajčević, Tasovac, Škorić, Gušić (Đurasović), Bilić (Novčić), Vladimir Hrnjez, Smajić (Borković), Zelen, Slobodan Hrnjez, Babić.