Plesni klub Ronda uspešan za završnom takmičenju godine

U subotu 16. decembra održano je završno takmičenje u sportskom plesu u okviru zvaničnog Plesnog saveza Srbije za ovu godinu. Somborski plesači, članovi Plesnog kluba Ronda učestvovali su skoro u punom sastavu. Takmičenje je počelo u kategorijama Prve Srpske lige, gde su Rondini takmičari blistali u svim uzrasnim kategorijama, i zauzeli isključivo najviše plasmane u disciplinama plesnih parova i solo kategorija. U ovom delu takmičenja su učestvovali uglavnom najmlađi takmičari u koje Klub polaže velike nade za budućnost.

U kategoriji plesnih formacija, tri Rondina formacijska tima dominirala su na podijumu i završili su sa osvojena dva prva i jednim drugim mestom.

U večernjim satima održano je i takmičenje Super lige, gde je Plesni klub Ronda ovoga puta nastupio sa dva plesna para. Par Bojan Rodić – Dea Harangozo u kategoriji starijih omladinaca osvojio je drugo mesto na KV turniru u obe discipline sportskog plesa i četvrto mesto u Kupu Srbije u standardnim plesovima. Par Vladimir Gubica – Nataša Kosanović je u kategoriji Omladinaca na KV turniru pobedio u obe discipline, dok su u Kupu Srbije zauzeli prvo mesto u latino-američkim i drugo mesto u standardnim plesovima – navodi se u saopštenju Sportskog saveza grada Sombora.