Poraz Somborelektra, Dalmatincu derbi

Proteklog vikenda nastavljena su rukometna takmičenja trećeg i četvrtog ranga. Somborelektro koji se nadmeće u Prvoj ligi Sever (treći rang) gostovao je u Sečnju, gde je ubedjivo poražen od domaće Hercegovine. Somborci su samo u uvodnim minutama uspevali da se nose sa domaćim timom, koji je serijom 5:0 stigao do prednosti 8:4. Uspešno su držali prednost do finiša prvog poluvremena kada novom serijom 6:0 odlaze na +7. U nastavku susreta stečenu prednost su uspešno održavali, tako da se pitanje pobednika nijednog momenta nije dovodilo u pitanje. Kod domaćina je briljirao Vukoje sa 16 pogodaka, dok su se u sastavu iz Sombora istakli Sergej Miskin sa 8 odnosno Mihajlo Kuprešanin sa pogotkom manje. Komšije iz Apatina igrali su u Adi, gde su slavili (28:27) nad Potisjem Pleteks.  Domaći tim je od starta utakmice imao vođstvo. Najveću prednost od +3 imali su par navrata prvog dela utakmice. Gosti su se stabilizovali nakon odmora, a prvu prednost (15:16) stiču u 37. minutu susreta. Ekipa iz Ada se nije predavala, oba tima su smenjivala u vođstvu sve do 52. minutu kada Apatinci odlaze na +4, što se ispostavilo presudno za pobednika ovog meča. Domaćin je do kraja meča uspeo samo da ublaži poraz. Najefikasniji u dresu Apatina je bio Stevan Oljača sa šest pogodaka. Po jedan manje su postigli Pilipović i Divjak, dok je Milojević četiri puta savladao golmana domaćeg tima. Sa druge strane raspoloženi David Bajus je postigao čak 12 golova. U narednom kolu Somborelektro će ugostiti Potisje Pleteks, dok će Apatin dočekati Hercegovac.

Hercegovina – Somborelektro 33:25 (19:14)

Sedmerci: / (Hercegovina). 4/5 (Somborelektro).

Isključenja: 8 minuta (Hercegovina). 14 minuta (Somborelektro).

Hercegovina: Aćimović, Vukoje 16, Milošević, Šešlija 3, Pingul, Andrijašević 4, Parkajić 2, Spahić, Lisov, Miladinov 1, Novaković, Sebastijanov 5, Vučković 2, Zubac.

Somborelektro: Maksimović, Petrović, Gajin 1, Pejaković 2, Kelić 1, S. Miskin 8, Jović, Rnjak, Kuprešanin 7, Šveljo 3, Domić, Garajski 3, Prekpalaj, Zeljko.

U rangu niže odigran je somborski derbi između Dalmatinca iz Riđice i Sombora. Utakmica je rešena već nakon prvih pola časa igre. Domaći tim je na odmor otišao sa osam golova prednosti. Sigurnom igrom u nastavku meča igrači Dalmatinca su nastavili da „rešetaju“ mrežu gostiju. Najzaslužniji za pobedu domaćeg tima bio je Sergej Miskin sa osam pogodaka. Ispratili su ga Strahinja Ležajić i Strahinja Macura sa po šest pogodaka. U poraženom timu istakao se Danijel Kokrehelj sa devet golova. U narednom kolu ekipa Sombora će ugostiti vršačku Mladost, dok će Dalmatinac gostovati ekipi Vojvode Stepe.

Dalmatinac – Sombor 40:24 (19:11)

Sedmerci: 8/8 (Dalmatinac). 1/2 (Sombor).

Isključenja: 14 minuta (Dalmatinac). 6 minuta (Sombor).

Dalmatinac: Vojvodić 4, Pantović 1, Šveljo 1, S. Miskin 8, Ležajić 6, Vagić 2, Meseldžija 3, Komazec 2, Simić, S. Macura 6, Gardijan 4, A. Macura, Milanko 3.

Sombor: Gucunja, Blagojević, Zorić 3, Pfejfer, Ošap 2, Vezmar, Todorović, Plećaš 2, Janković, Kokrehelj 9, Mesaroš 4, Aćić 4.