Sportski savez podelio priznanja za proteklu godinu

Sportski savez grada Sombora proglasio je najbolje sportiste grada Sombora za 2020. godinu. Predsednik SSGS-a Zoran Bojić je prilikom otvaranja manifestacije izjavio da se uprkos teškoj situaciji i otežanoj sportskoj godini Sportski savez grada Sombora trudio da maksimalno isprati rad svih sportskih klubova i organizacija u gradu Somboru. „Vi najbolje znate da sportisti ne promovišu samo sebe, već i grad i državu koju predstavljaju“ – rekao je Bojić. Grad Sombor i SSGS su se trudili da podrže sve sportove i sportske manifestacije koji kvalitetno doprinose napretku našeg grada i sporta u celini. Iako se većina takmičenja tokom prošle godine nisu održala, raduje nas činjenica da smo imali dosta pozitivnih i dobrih sportskih rezultata. „Želim da čestitam svim dobitnicima priznanja, uz želju da im ova godina bude još uspešnija, a priznanja koje ste dobili, budu podstrek, za još bolje rezultate u ovoj godini“ – zaključio je predsednik SSGS-a. Manifestaciji su prisustvovali i Antonio Ratković, gradonačelnik grada Sombora, Antonija Nađ Kosanović, gradska većnica za sport, decu, omladinu i zdravstvo, kao i Mladen Stojšin, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine. Nagrade su podeljene u olimpijskim i neolimpijskim sportovima.

Kada su u pitanju olimpijski sportovi nagrađeni su:

pionirke/pioniri: Aleksandra Stanić (BK S Tim), Eleonora Nađ (KK Dunav Bezdan), Kristina Kosanović (KK Somborac), te Gregor Sekulić (AK Maraton), Mihajlo Dadić, (KK Dunav Bezdan), Aleksa Mirković, TK Žak).

kadetkinje/kadeti: Tamara Vučković (KK Ravangrad), Marija Lukić (BK Sombor), Dženifer Bošnjak (KK Dunav Bezdan), te Mihajlo Stolić (BK S Tim), Bojan Kostić (RK Radnički), Vasilije Janjatović (BK Sombor).

juniorke/juniori: Željana Subotić (KBSportova Galaktik), Sara Počuča (BK S Tim), Valentina Ostrogonac (KK Ravangrad), te Vukašin Tepić (BK Sombor), Veljko Petraković (RK Soko), Dejan Fratrić, RK Soko).

seniorke/seniori: Ivana Vilim (BK S Team), Jelena Leković (KK Somborac), Jovana Milošević (SSK Polet). Stefan Liščević (RK Radnički), Filip Frgić, RK Radnički), Andrej Rang (KDT Rddnički).

Nagrada za ekipu godine pripala je fudbalskom klubu Radnički 1912, dok je trener godine Petar Kosanović (KK Somborac).

U neolimpijskim sportovima nagrade su primili:

pionirka/pionir: Staša Čalošević i Rastko Vojinović (SK Figura Sombor).

kadetkinja/kadet: Nataša Kosanović i Vladimir Gubica (Plesni Klub Ronda).

juniorke/juniori: Milica Popović (Boćarski klub Sombor) i Goran Milić (AMK 025).

seniorka/senior: Marina Gajčin (Somborski Šahovski klub) i Danilo Mandić (KK Vihor).

Boćarski klub Sombor je proglašen za tim godine, dok je za trenera godine proglašen Mirko Butorac iz istog kluba.

U školskom sportu nagrađeni su:

Osnovne škole
Najuspešnija ekipa: Muški košarkaški tim OŠ Bratstvo – jedinstvo, Sombor
Najuspešniji nastavnik: profesor Goran Đuričić
Najuspešnija škola: OŠ Bratstvo – jedinstvo, Sombor

Srednje škole
Najuspešnija ekipa: Muški košarkaški tim Gimnazija Veljko Petrović
Najuspešniji nastavnik: profesor Bojan Marković
Najuspešnija škola: Gimnazija Veljko Petrović, Sombor

U kategoriji sportista sa invaliditetom nagrade su primili: Milan Grahovac (Power lifting klub Sever), dok je nagrada za najbolju ekipu otišla u ruke predstavnika Džudo i Samba kluba Bačka – Inkluzivni džudo.

Kada su u pitanju specijalna priznanja nagrade su dobili dr Bojana Marić za postignute rezultate i popularizaciju atletike, dok je Stojan Knežević dobio nagradu za postignute rezultate i popularizaciju boksa, kao i Zoltan Sabo, koji je poshumno dobio specijalno priznanje za unapređenje, veliki doprinos i razvoj sporta u Somboru.

Za vrhunske sportske rezultate van Sombora, doprinos i popularizaciju sporta nagrađeni su: Nikola Jokić i Filip Krajinović.

Grand – pri nagrada otišla je u ruke Vukašina Tepića (BK Sombor).

U izjavi za medije za prisutne medije Antonio Ratković, gradonačelnik grada Sombora, se zahvalio svima koji su se odazvali manifestaciji, pre svega zbog aktuelne epidemiološke situacije, a takođe zahvalio se Sportskom savezu grada Sombora koji je uprkos svemu uspeo da organizuje dodelu priznanja najboljim sportistima. “Drago mi je što smo i mi kao grad uspeli da u 2021.godini povećamo budžet za sport u iznosu od 6 miliona dinara, što će svakako značiti svim klubovima, kao i svim olimpijskim nadama i stipendistima grada Sombora” rekao je Ratković, koji je potom svim sportistima, klubovima i trenerima poželeo puno uspeha u ovoj godini, sa nadom da će se sportske manifestacije odvijati, a da na leto budu i uz prisustvo publike, što svi željno i iščekuju. Antonija Nađ Kosanović, gradska većnica za sport, decu, omladinu i zdravstvo je izjavila da joj je drago što se i ove godine, kao i prethodnih godina organizuje ova svečanost. “Uprkos ovoj situaciji u kojoj se cela planeta nalazi, kada su otkazana velika takmičanja, naši sportisti su ipak uspeli da nas obraduju sa medaljama” – kazala je većnica, te je istakla da je grad Sombor ove godine, u cilju unapređenja sporta na lokalu, izdvojio više sredstava za sport. Kako je rekla, Nađ Kosanović opredeljeno  47 miliona dinara za klubovima, dok su preostala tri namenjena stipendiranju sportista. Mladen Stojšin se u ime Sportskog saveza Vojvodine zahvalio gradu Somboru i Sportskom savezu grada Sombora na pozivu za ovu manifestaciju koja se već godinama održava. Zbog pandemije svi smo mi na neki način osujećeni u našim aktivnostima i planovima odnosno sportskim dešavanjima. „Hteo bih da iskažem veliko zadovoljstvo što sam danas ovde i što se vidi veliki broj mladih sportista, što je velika baza, a inače je poznato da je Sombor grad sporta, velikih sportskih imena, koji ne predstavljaju svoj grad i kvart, nego i R. Srbiju na velikim međunarodnim takmičenjima – zaključio je Stojšin.

Slike sa održane manifestacije možete pogledati na sajtu SSGS-a.