Graničaru jesenji naslov poslednjeg ranga

Odigrano je poslednje jesenje kolo Treće rukometne lige Sever. U derbiju kola sastali su se dve somborske ekipe, Graničar iz Riđice i Grafičar iz Bezdana. Domaćin je nastavio seriju nepobedivosti i novom pobedom obezbedio naslov jesenjeg prvaka poslednjeg rukometnog ranga. Gostima je pripalo prvo poluvreme, a domaćinu drugo. Junak pobede nio je igrač domaće ekipe Nemanja Despot koji je 16 puta zatresao mrežu gostujućeg golmana. U preostala dva duela ovog ranga viđeno je puno neizvesnosti. Ekipa Kljajićeva je ugostila Borac iz Bačkog Gračaca i nakon puno neizvesnosti su golom Branka Vukobratovića u poslednjem minutu slavili sa 27:26. U Sivcu je gostovala ekipa Rusina. Domaćin je dobro otvorio meč i brzo poveo sa +6. Gosti su pojačali ritam i postepeno smanjivali prednost Sivčana, da bi u poslednjem minutu sa dva gola na odmor otišli sa prednošću od 22:20. U nastavku susreta puno neizvesnosti. Obe ekipe su imale do dva gola prednosti. Na kraju pobeda minimalna pobeda Sivac. U domaćem timu su se istakli Furtula i Vemić sa 12 odnosno 11 pogodaka. Kod gostiju Oros je postigao deset pogodaka, a Toma dva manje. Prvenstvo se završava narednog vikenda utakmicama sedmog kola. Rusin će ugostiti Kljajićevo, a Grafičar ekipu Sivca. Jesenji prvaci će putovati u Novi Kneževac, dok će Borac iz Bačkog Gračaca biti slobodan.

Graničar – Grafičar 33:28 (13:16)

Sedmerci: 4/5 (Graničar). 1/1 (Grafičar).

Isključenja: 14 minuta (Graničar). / (Grafičar).

Graničar: Milić, L. Kojić 3, Trstenjak, Jović 4, Garajski 1, Drča 3, Despot 16, Pupovac, Andreković 2, Šubašić, S. Marković, Bokun, N. Kojić 3, M. Marković 1.

Grafičar: Milićević, Galić, Katić 9, Bajrami 4, Radanović 6, Ćupurdija 4, Stojanović 2, Matin, Brozović 3.

Kljajićevo – Borac 27:26 (14:15)

Sedmerci: 0/2 (Kljajićevo). 1/1 (Borac).

Isključenja: 2 minuta (Kljajićevo). 4 minuta (Borac).

Kljajićevo: Pešut, Vukobratović 4, Dragaš 2, Nikola Bjeloš, Konakov, Cvetković 2, Neškovski 8, Dević 6, Mile Bjeloš, Zelić 2, Nikodijević, Nemanja Bjeloš 1, Radošević 2, Mrkonjić.

Borac: Marčetić, Milanović 3, Babić, D. Krtinić, Nenadić 5, B. Krtinić 1, Cvjetković 1, Orlić 5, Puđa 9, Vojnović, N. Krtinić, Orlović 2, Orelj.

Sivac 69 – Rusin 39:38 (20:22)

Somborski klubovi koji nastupaju u Prvoj odnosno Drugoj ligi Sever nisu imali puno uspeha. Ekipa Somborelektra je poražena na domaćem parketu od Mladosti iz Bačkog Jarka sa 32:28. Nakon izjednačenog prvog poluvremena gosti u nastavak meča ulaze sigurnije. Bili su u prednosti tokom čitavog drugog dela, a susret su prelomili u poslednjih deset minuta. U domaćoj ekipi su se istakli Kolarić i Sergej Miskin sa deset odnosno osam pogodaka, dok je u pobedničkom sastavu Simo Šijan 13 puta zatresan mrežu domaćeg golmana. Rukometašice Ravangrada poražene su na gostovanju u Srpskoj Crnji od domaće Mladosti sa 38:31. Saška Pejić je ponovo bila najpreciznija u somborskom timu sa deset pogodaka, dok je Dušanka Orlić postigla jedan manje. Ipak, to nije bilo dovoljno da se uradi nešto više. Dalmatinac je gostovao u Alibunaru, gde su ubedljivo poraženi od domaće Budućnosti sa 39:21, dok je meč između Sombora i Pančeva odložen. Narednog vikenda Somborelektro gostuje u Sečnju, ekipi Hercegovine, dok će Ravangrad ugostiti Rumu. Treba istaći i da će Somborke na parket u sredu, 18. novembra kada će na domaćem terenu ugostiti Jadran iz Feketića. Susret počinje u 18 časova. U rangu niže, Sombor dočekuje Crepaju, a Dalmatinac Radnički iz Jaše Tomića.