Pobeda nakon velikog preokreta

Futsaleri Žak Juniora odigrali su još jedan odlična meč u prvenstu Futsal lige Vojvodine. Oni su u ponedeljka gostovali u Vrbasu, gde su u derbiju kola savladali ekipu Letećeg Holanđanina. Domaćin je poveo u sedmom minutu preko Vukašina Avdalovića. Ipak do odlaska na odmor gosti su preokrenuli golovima Srđana Vukovića u 13. odnosno 17. minutu. Nakon odmora ekipa iz Vrbasa je uspela da se stabilizuje i u drugi deo susreta uđe mnogo angažovanije, što im je omogućilo da za svega sedam minuta serijom 4:0 preokrenu rezultat i povedu sa 5:2. Prvo je talentovani Eraković izjednačio u 23. minutu, da bi minut kasnije Martin Šmit ponovo doveo svoj tim u vođstvo. Dva minuta kasnije iskusni Ačanski je majstorski prevario golmana gostiju Molnara i povisio prednost svoje ekipe, da bi već u sledećem napadu iz kontre Radanović povisio na 5:2. Nakon tajm-auta gostujuća ekipa je zaigrala smirenije, što im se isplatilo već u 29. minutu kada Matić smanjuje rezultat. Narednih par minuta „Žakovci“ su konstatno vršili visoki presing na protivničkoj polovini, što se brzo ispostavilo kao odlično rešenje. Prvo je Bogunović smanjio prednost Vrbašana, da bi nedugo potom i kapiten Vuković svojim trećim pogotkom doneo izjednačenje. Isti igrač je u poslednjem minutu svojim četvrtim pogotkom na meču obezbedio pobedu svom timu. Nakon pet odigranih kola Žak Junior zauzima prvo mesto na tabeli sa maksimalnim učinkom.

Leteći Holanđanin – Žak Junior 5:6 (1:2)

Strelci: Avdalović (7), Eraković (23), M. Šmit (24), Ačanski (26) i Radanović (27) – Leteći Holanđanin. Vuković 4 (13, 17, 35, 39), Matić (29), Bogunović (35) – Žak Junior.

Žuti kartoni: M. Šmit, Lazetić (Leteći Holanđanin). Vujin, Vuković, Vidaković, Bogunović (Žak Junior).

Leteći Holanđanin: Danilović, Lazetić, Eraković, M. Šmit, Radanović, Vukanović, Radović, A. Šmit, Avdalović, Marojević, Ačanski.

Žak Junior: Molnar, Bajčev, Vujin, Vuković, Vukelić, Zelić, Matić, Bogunović, Vidaković.

Preostali rezultati (5) kola: Leteći Bajmočani – Tango 1:6, Hajduk – Fortuna 7:5.

Tabela: Žak Junior 15, Spartak 9, Leteći Holanđanin 6, Tango 6, Leteći Bajmočani 6, Hajduk 3, Fortuna o.

U narednom (6) kolu sastaju se: Fortuna – Leteći Holanđanin, Tango – Hajduk, Spartak – Leteći Bajmočani.