Veliki bod za „Pantere“

Rukometaši Sivca slabije su otvorili susret protiv favorizovanog protivnika iz Kaća. Veliki respekt imao je za posledicu vođstvo gostiju od +5 sredinom prvog dela igre. Ipak, zahvaljujući golovima Marka Čabaia domaći u koliko toliko držali priključak, pa su na odmor otišli sa pristojnih tri gola manjka, što je po svemu prikazanom bilo i više nego dobro. Gosti su se u nastavku brzo vratili na +5. U nastavku se igralo se gol za gol. I kada su svi u hali očekivali poraz, trener Žeželj poseže za minutom odmora kako bi malo trgnuo igračke. Nakon tajm – auta zaigrali su domaći rukometaši timski, kako u odbrani tako i u napadu, i na radost prisutnih navijača uspevaju da utakmicu uvedu u egal završnicu. Gosti su uspeli 20-tak sekundi pre kraja meča gosti povesti sa 33:34. „Panteri“ se nisu predavali, već su brzom akcijom stvorili višak na krilnoj poziciji, gde Anđelković uskače na liniju šest metara i kada su svi očekivali njegov čuveni lob, on nesebično i veoma atraktivno prebacuje loptu na levu stranu, gde gorostasni Beslać hvata „cepelin“ i zabija za konačnih 34:34. Treba istaći da su „Panteri“ u ovom meču bili oslabljeni neigranjem možda i najvažnijeg šrafa u odbrani golmana Nikole Bogojevića koji je na gostovanju u Smederevu doživeo povredu, koja će ga, kako stvari stoje, neko vreme izbaciti iz sastava. Njega su više nego uspešno zamenili mladi golmani Potpara i Vlaović, golobradi mladići, koji zajedno imaju 32 godine života, te nagovestili veliki potencijal. „Sivčani“ za vikend u okviru šestog kola Super B lige Srbije igraju protiv Lavova BP, poslednjeplasiranog tima lige. Biće ovo prilika da se uknjiže novi bodovi.

Sivac 69 – Jugović (Kać) 34:34 (17:20)

Sedmerci: 2/3 (Sivac 69). 1/1 (Jugović).

Isključenja: 8 minuta (Sivac 69). 8 minuta (Jugović).

Sivac 69: Ćuić, Beslać 4, Sliva, Kalić, Vučinić, Potpara, Anđelković 6, Vemić, Šljukić, Čabai 13, Marjanović 3, Popov, Živković 5, Furtula, Milojević 3, Vlaović.

Jugović: Andrić, Ćeran 2, Kovačević 6, Kukić, Marić 2, Momčilović 6, Bogojević 9, Mazalica, Grozdić 7, Bozoljac 1, Bijelac 1, Kočić.