Penalima do polufinala

Odigrani su četvrtfinalni dueli Područnog fudbalskog kupa Sombor. U Čonoplji je odigran susret dva predstavnika četvrtog ranga. Domaćin je poveo golom Nikole Vemića već u 8. minutu susreta, dok su gosti izjednačili u desetom minutu nastavka preko Jelića. Pobednik je odlučen nakon izvođenje kaznenih udaraca. Bolji u tom segmentu bili su Čonopljanci. Strelci za Slogu bili su: Purić, Bojić, Rajčanji i Banić, dok su za goste iz Čelareva pogodili: Balinović, Jevtić i Tasić.

Sloga – ČSK 1:1 (1:0) – penali 4:3

Strelci: Vemić (Sloga). Jelić (ČSK).

Žuti kartoni: Bajčev, Kovačević, Žeželj, Banić, Kemenj (Sloga). Jevtić, Jelić, Balinović, Mršić (ČSK).

Sloga: Lapčić, Kovačević, Bajčev (Ninković), Kemenj, Žeželj, Vemić (Ćovin), Rajčanji, Veselinović (Stojšić), Banić, Purić, Bojić.

ČSK: Ivanović (Tankosić), Tomović (D. Zirić), N. Zirić, Mršić, Balinović, Jevtić, Đumić, Jelić, Tasić, Potkozorac, Ileš (Plavanski).

Zanimljivo je bilo i u duelu dva predstavnika sa područja Bačke Palanke. Snage su odmerili ekipe Starog Grada (Bačka Palanka) i Hercegovca (Gajdobra). Viđeno je sedam pogodaka, a plasman u polufinale obezbedila je ekipa Starog Grada pošto je trijumfovala sa 4:3. U Prigrevici su se sastali srpskoligaš Bratstvo 1946 i Bratstvo 2019, član poslednjeg fudbalskog ranga. Trećeligaš je bio ubedljiv i pobedom od 4:0 obezbedio plasman u završnicu Kupa. Poslednji meč između Radničkog 1912 i Crvenke nije odigran pošto su gosti odlučili da predaju ovaj susret. Danas je već obavljeno žrebanje za samu završnicu Područnog kupa. U polufinalu će se sastati somborski srpskoligaš Radnički 1912 i ekipa čonopljanske Sloge. Ovaj meč će se odigrati u sredu, 23. oktobra od 15 časova. Inače, ekipa Bratstva 1946 je odustala od završnice, pa se tako ekipa Starog Grada već plasirala u finale. Žrebanje za finale Kupa biće održano u četvrtak, 24. oktobra u 11 časova u prostorijama Područnog fudbalskog saveza Sombor.