Prva pobeda futsalera Žak juniora

Startovalo je futsal takmičenje. Od ove sezone u Futsal ligi Vojvodine – grupa Zapad takmiči se somborska ekipa KMF Žak Juniora. Iskusan tim sastavljen od nekolicine somborskih fudbalera koji su odlučili da se aktiviraju u našem gradu. U prvom kolu novog šampionata u ponedeljak, 30. septembra dočekali su protivnike iz Bajmoka, sastav Letećih Bajmočana. Iako su gosti prvi poveli preko Maravića, sve se brzo preokrenulo. Golovima Vidakovića i Bojića domaćin je na odmor otišao minimalnom prednošću. U nastavku susreta razigrali su se i ostali igrači. Đorđević i Vujković su sa nova dva pogotka povisili vođstvo, da bi Ivković smanjio na 4:2. Gosti su krenuli na sve ili ništa. Zaigrali su bez golmana, što im se odmah „obilo o glavu“. Vujin i Čivčić sa nova dva pogotka su postavili konačan rezultat meča. Na kraju konačnih 6:2 sa Žak Junior. Prva pobeda somborske ekipe na opšte oduševljenje oko 50-tak prisutnih navijača.

KMF ŽAk Junior – KMF Leteći Bajmočani 6:2 (2:1)

Strelci: Vidaković (13), Bojić (18), Đorđević (24), Vujković (31), Vujin (37), Čivčić (39) (KMF Žak Junior). Maravić (11), Ivković (33) (KMF Leteći Bajmočani).

Žuti kartoni: S. Vuković, Bojić (KMF Žak Junior). Marinković, Banjanin, Vukelić (KMF Leteći Bajmočani).

Žak Junior: M. Vuković, Vujin, Vidaković, Bojić, S. Vuković, Čivčić, Đorđević, Grgić, Timar, Bogunović, Mijatović.

Leteći Bajmočani: Banjanin, Z. Maravić, Ivković, Čvoro, Marinković, Vunjak, Lazić, P. Maravić, Jerković, Vukelić.

U ostalim mečevima prvog kola postignuti su sledeći rezultati: Fortuna – Tango 4:4, Leteći Holanđani – Hajduk 9:8. Slobodna je bila ekipa Novog Sada. U drugom kolu Žak Junior u nedelju, 6. oktobra gostuje u Kuli, gde će se od 19 časova sastati sa domaćim Hajdukom.