Pobeda nad TSC-om, remi sa Kabelom

Proteklog vikenda startovala su omladinska fudbalska takmičenja. Omladinci Radničkog 1912 na otvaranju sezone ugostili su ekipu TSC-a jednog od favorita za osvajanje prvog mesta Omladinske lige Vojvodine Sever. Somborski juniori su odlično odigrali svoj prvi meč sezone i zasluženo slavili sa ubedljivih 3:0. Domaći su poveli već u 10. minutu susreta. Plavšić je odlično prošao po levoj strani, prebacio loptu za Basarića koji rutinski matira golmana gostiju Hromiša. Samo četiri minute kasnije prednost je udvostručena. Mančić je odlično izveo slobodan udarac, najviši u skoku je bio Nikola Milošević, koji glavom trese mrežu za 2:0. U 16. minutu odlična akcija Damjanović – Mančić – Basarić, ali je Plavšić za malo bio neprecizan. Do odlaska na odmor domaćin je propustio još dve odlične prilike. Oba puta iz prekida. Prvo je Vukadinović odlično šutirao iz slobodnog udarca sa 25 metara po zemlji, ali je njegov šut Hromiš krajnjim naporom izbacio u korner, da bi odmah potom i Mančić iz slobodnjaka pripretio, ali je odlični Filip Hromiš još jednom spasio svoj tim. U nastavku susreta domaćin je bio superioran, držao je sve konce igre pa rezultat nije dolazio u pitanje. Prve prilike u drugom delu propustio je Nebojša Mančić. Sredinom drugog dela Avdalovićev pokušao golman gostiju izbija u korner. Deset minuta pre kraja meča Mančić je uposlio Basarića koji šutira preko gola, kao i Buišić par minuta kasnije. Konačan rezultat postavio je Mančić u poslednjem minutu, golom iz slobodnog udarca.

Radnički 1912 – TSC 3:0 (2:0)

Strelci: Basarić, Milošević, Mančić (Radnički 1912).

Žuti kartoni: Avdalović, Mančić (Radnički 1912). Koldžić, Bokan, Šević (TSC).

Crveni kartoni: Vujačić (TSC).

Radnički 1912: Pehilj (Šuša), Zelić, Avdalović, Basarić (Đ. Lazić), Matijaš, Mančić, Plavšić (Buišić), Milošević (Kolarić), U. Lazić, Damjanović, Vukadinović.

TSC: Hromiš, Nestorović (Varga), Vujačić, Koprivica, Dmitrović (Koldžić), Sajanković (Makai), Džiburski, Bokan, Šević, Perunović (Horvat), Kočiš (Puškaš).

U sredu, 28. avgusta odigrano je redovno drugo kolo. Juniori Radničkog 1912 su gostovali u Novom Sadu, ekipi Kabela. Somborci su uprkos sudijskim greškama stigli do zasluženog remija i novog boda. Domaćin je poveo iz sumljivo dosuđenog kaznenog udarca, da bi izjednačenja doneo odlični Nikola Milošević. Za Radnički 1912 su nastupili: Pehilj, Zelić, Milošević, Basarić, Uroš Lazić, Buišić, Matijaš, Plavšić (Vemić), Mančić, Đorđe Lazić, Vukadinović (Vidaković). Za vikend se igra treće kolo. U nedelju, 1. septembra na Gradskom stadionu u Somboru gostuje ekipa Tekstilca. Susret se igra od 10 časova. Ovome treba dodati informaciju i da je startovala Pionirska liga Vojvodine Sever. Ekipa Radničkog 1912 odigrala je svoj meč prvog kola protiv ekipe Crvenke. Susret je završen nerešenim rezultatom (2:2), a već u nedelju je na programu drugo kolo, gde će odmeriti snage sa ekipom Radničkog. Meč je na programu od 10 časova.