Srpska i Vojvođanske lige startuju za mesec dana

Na trećoj sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Vojvodine, koja je održana u Sremskoj Mitrovici, pored usvajanja zapisnika sa prethodnih sednica Izvršnog odbora i Sekretarijata usvojeni su i izveštaji takmičarskih, sudijskih i disciplinskih organa za takmičarsku proteklu takmičarsku sezonu i doneto je niz važnih odluka vezanih za početak nove 2019/2020 sezone. Usvojene su propozicije svih takmičenja pod okriljem Saveza i imenovani su takmičarski, disciplinski i sudijski organi za predstojeću sezonu. Miodrag Radaković i Miodrag Drljača obavljaće funkciju komesara i zamenika komesara za takmičenje Srpske lige Vojvodine. Dragan Stanković će biti discilinski sudija lige, dok će Radiša Jelić obavljati funkciju komesara za bezbednost. Poznati su i komesari “vojvođanskog” SeveraIvica Bošnjak će biti zadužen za takmičenje, dok će njegov zamenik biti Dušan Radošević. Srđan Zavišin i Aleksandar Katalinić vodiće brigu o suđenju, dok će Novak Drakulović brinuti o bezbednosti. Doneta je odluka da se ne menjaju visine članarina za programske aktivnosti, a neće biti ni promena kada su u pitanju naknade za obavljanje službenih dužnosti na utakmicama. Članovi IO su jednoglasno verifikovali sastave liga, pa će tako Srpska liga Vojvodine i sve tri Vojvođanske lige i u narednoj sezoni brojati po 16 klubova.  Od ove sezone Radnički 1912 će predstavljati naš grad u najvišem pokrajinskom rangu, dok će se Sloga iz Čonoplje i Radnički takmičiti u VFL – grupa Sever.

Srpska liga Vojvodine: OFK Bečej 1918, Hajduk 1912 (Kula), Omladinac (Novi Banovci), Bratstvo 1946 (Prigrevica), Bačka 1901 (Subotica), Željezničar i Dinamo 1945 (Pančevo), OFK Vršac, Borac (Sakule), Dunav (Stari Banovci), Radnički (Zrenjanin), Radnički (Sremska Mitrovica), Kozara (Banatsko Veliko selo), Radnički 1912 (Sombor), 1.maj (Ruma), Vojvodina 1928 (Perlez).

VFL – grupa Sever: Tavankut, Bačka (Pačir), Bajša, Vojvodina (Bačko Gradište), Vrbas, Mladost (BP), Krila Krajine i Stari Grad (Bačka Palanka), ČSK (Čelarevo), Tisa (Adorjan), OFK Mladost Apa (Apatin), Radnički (Sombor), Tekstilac (Odžaci), Crvenka, Sloga (Čonoplja),  Mladost (Turija).

Na sednici je usvojen i kalendar takmičenja. Jesenji deo sezone počinje 17. avgusta i traje do 24. novembra. Ove jeseni neće biti vanrednih kola.