Rukometašice Ravangrada u sve težoj situaciji

Proteklog vikenda u Somboru se odigrao derbi začelja između somborskog Ravangrada i ekipe Lakija iz Crvenke. Obe ekipe su u nezavidnoj situaciji, na samom dnu tabele Prve lige Sever, te su im bodovi bili preko potrebni. Ovoga puta više sreće su imale gošće iz Crvenke koje su zasluženo slavile. Tokom prvog poluvremena viđena je izjednačena igra, obe ekipe su se naizmenično smenjivale u vođstvu sve do 20 minuta kada se gošće stiču prednost od tri gola (7:10). Domaće rukometašice su odmah uzvratile i vrlo brzo poravnale rezultat (11:11). Ipak, igračice Lakija na odmor odlaze sa dva gola viška. Gošće su bolje otvorile drugi deo i već nakon sedam minuta nastavka stekle prednost od +5 (14:19). Domaće igrače su odmah uzvratile i serijom 6:0 (Gagić tri gola, Beljanski dva) preokrenule rezultat u svoju korist (20:19). Do samog finiša ekipe su bile izjednačene, igralo se gol za gol. U poslednja dva minuta “Crvenčanke” su imale više sreće i sa tri gola rešile meč u svoju korist. U domaćoj ekipi najefikasnija je bila Ksenija Vezmar sa 9 pogodaka, dok su Beljanski i Gagić dale sedam odnosno pet golova. U gostujućoj ekipi najbolja je bila Dragana Radulović sa 8 pogodaka.
Ravangrad – Laki 28:31 (12:14)
Sedmerci: 2/3 (Ravangrad). 8/10 (Laki).
Isključenja: 16 minuta (Ravangrad). 22 minuta (Laki).
Ravangrad: Benjak 2, Orlić 2, V. Dokmanov, Lukić, Beljanski 7, Gagić 5, Lazić 3, Sadiković, N. Dokmanov, Vezmar 9, Basta.
Laki: Jovović, Tatalović, Bulatović 3, Mišković, Lovre, Rabrenović 1, Račetović 1, M. Radulović 1, D. Radulović 8, Drakula, Maravić 2, Jelenković 7, Dimitrić 6.
Tabela ..
U narednom kolu Ravangrad putuje u Debeljaču na megdan ekipi Spartaka.
Rukometaši Somborelektra gostovali su u Pančevu, gde su pobedili istoimenu ekipu. Pobednik je rešen već tokom prvog poluvremena pošto su “somborci” vrlo brzo stekli nedostižnu prednost od deset golova. U nastavku susreta su itu uspešno održavali do samog kraja, kada domaća ekipa uspeva da ublaži minus.
Pančevo – Somborelektro 25:31 (8:18)
Sedmerci: 4/6 /Pančevo). 3/4 (Somborelektro).
Isključenja: 20 minuta (Pančevo). 18 minuta (Somborelekro).
Somborelektro: Maksimović, Kolarić 5, Ivančević 11, Gajin, Pejinović, Jović 2, S. Miskin, Ž. Miskin 5, Jokić 3, Oros, Kuprešanin 1, Kuzeljević 4, Rnjak, Svilar, Petrović, Vojvodić.
Pančevo: Jovanović, Kranjc, Prčulj 1, Milanović 4, Ćirković 8, Aleksić, Mihajlović, Gojković, Stojanović 2, Stanišić 4, Urošev, Đurić 4, Antanasijević 1, Kirti 1.
Ekipa Dalmatinca poražena je na domaćem parketu od ekipe Metalca iz Futoga. Gosti su od samog starta nametnuli svoj ritam što je rezultiralo brzim vođstvom. Metalac je tokom većeg dela prvog poluvremena ima četiri do pet golova viška, da bi u samom finišu stigli i do +7. “Riđičanci” su u nastavku krenuli na sve ili ništa. Uspeli su da smanje zaostatak na minus tri, ali nisu imali snage za potpuni preokret.
Dalmatinac Metalac 36:39 (14:21)
Dalmatinac: Vojvodić 4, Olujić 2, Vučković 4, Stojanović 1, Ležajić 10, Šveljo, Komazec 7, Graovac 5, Šuša, Macura 2, Pajić 1, Zec.
Metalac: Sapožničenko, Kokić 8, Manojlović 7, Pajić 1, Podunavac 7, Dautović, Jojić 8, Jakšić 5, Popović 3.
Tabela ..
U narednom kolu Somborelektro dočekuje Vojvodu Stepu, dok ekipa Dalmatinca igra protiv Radničkog u Novom Sadu.
Odigrane su i utakmice najnižeg rukometnog ranga. U somborskom derbiju sastali su se Graničar iz Gakova i Grafičar iz Bezdana. Domaćin je bio bolji i zasluženo je slavio. Domaćin je furiozno otvorio susret pošto je sredinom poluvremena bilo velikih 10:1, da bi na odmor otišli sa viškom od 11 golova. U nastavku susreta domaći rukometaši su nastavili sa odličnom igrom, pa su u jednom momentu imali i prednost od 15 golova (31:16). tada dolazi do opuštanja, što gosti iz Bezdana koriste i serijom 9:0 smanjuju zaostatak na pristojnih minus 6.
Graničar – Grafičar 31:25 (17:6)
Sedmerci: 1/3 (Graničar). / (Grafičar).
Isključenja: 8 minuta (Graničar). 2 minuta (Grafičar).
Graničar: Stokuća, M. Despot 2, Pupovac 2, Trstenjak 3, N. Despot 12, Garajski, Drča 6, Božić 6, Milić.
Grafičar: Polovina, Galić 2, Dragojević 1, Katić‚6, Egić 2, Šipoš 5, Fejoš 2, Miličević, Ćupurdija 3, Doboš 4.
U ostalim susretima su postignuti sledeći rezultati: Obilić – Kljajićevo 31:24, Rusin – Borac 30:18, dok je meč između Sombora i Sivca 69/2 odložen. Tabela ..
U narednom kolu sastaju se: Rusin – Graničar, Borac – Sombor, Sivac 69/2 – Obilić, Kljajićevo – Grafičar.