Dalmatinac osvojio prve prolećne bodove

Rukometaši Dalmatinca prekinuli su niz od tri uzastopna poraza u prolećnom delu šampionata pošto su sinoć kao domaćini pobedili ekipu Vojvode Stepe sa 28:26 (13:15). Gosti su bolje otvorili susret, brzo su poveli 3:0 golovima Vujovića, Jovice i Gligića. Prednost su uspešno čuvali, a sedinom prvog poluvremena i uvećali na +7. Ipak, domaćini su u poslednjih deset minuta serijom 8:3 (Ležajić i Graovac po tri pogotka) prednost spustili na pristojnih minus dva. Rezultat na poluvremenu 13:15 za goste. Rukometaši Vojvode Stepe su i tokom drugog dela nastavili sa odličnom igrom. Bili su u konstantnom vođstvu sve do 52. minuta. “Riđičanci” su preko Komazeca prvo izjednačili, a potom i šest minuta pre kraja meča prvi put i poveli na meču. Kada je Ležajić dva minuta pre kraja susreta postigao pogodak za prednost od +3 pitanje pobednika se više nije dovodilo u pitanje. Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Ležajić sa 7 odnosno Graovac sa 6 pogodaka.
Dalmatinac – Vojvoda Stepa 28:26 (13:15)
Sedmerci: 0/1 (Dalmatinac). 4/5 (Vojvoda Stepa).
Isključenja: 4 minuta (Dalmatinac). 4 minuta (Vojvoda Stepa).
Dalmatinac: Vojvodić 4, Olujić 1, Vučković 2, Stojanović, Ležajić 7, Šveljo, Komazec 2, Graovac 6, Milanko 5, Šuša, Macura, Končarević, Zec, Pajić 1.
Vojvoda Stepa: Jovica 3, Milenko Vujović 7, Pavlović 6, Milan Vujović 2, Koljević, Gligić 5, Knežević 1, Basarić 2.
Naredne nedelje igra se gradski derbi između Somborelektra i Dalmatinca. Da podsetimo u prvom delu šampionata, “riđičanci” su slavili sa 26:25.