Joker pobedio Slobodu NS

Joker – Sloboda NS 66:60 (Q1 – 13:23, Q2 – 15:12, Q3 – 16:14, Q4 – 22:11).

U subotu je u Gradskoj hali Mostonga odigran derbi plej ofa Druge muške regionalne lige Sever između ekipe Jokera i gostiju iz Novog Sada, ekipe Slobode NS. Reč je o trenutno dve najbolje ekipe lige. Novosađani su regularni deo prvenstva završili bez poraza, dok su somborci poraženi samo jednom i to na domaćem parketu od Spartaka iz Subotice. Derbi je opravdao očekivanja, pre svega kada je borbenost u pitanju, a u veoma neizvesnom duelu, ovoga puta pobeda je pripala domaćinu. Sloboda NS je bolje otvorila utakmicu i nakon nekoliko vezanih grešaka domaćina vrlo brzo je stekla početnu prednost, koja je nakon prvih deset minuta bila dvocifrena. „Jokerovci“ su tokom druge deonice uspeli da se stabilizuju, međutim na odmor su otišli sa minusom od sedam poena i sa svega 28 datih koševa, što se svakako ne pamti u ovoj sezoni, jer su u dosadašnjim utakmicama davali u proseku 24.5 poena po četvrtini, a primali svega 16.4 koša. Nastavak je doneo nešto bolju igru, međutim i to je bilo daleko ispod proseka kakav smo gledali u prethodnim utakmicama. Ekipa iz Sombora je tek u poslednjih deset minuta uspela da neutrališe ekipu iz Novog Sada i dosta teškom mukom uknjiži novu, petnaestu pobedu u sezoni. U domaćoj ekipi istakli su se:  Bocka sa 16, Jovanović sa 15 i Golubović sa 10, dok su kod poraženih najefikasniji bili Turanjanin sa 13, odnosno Bjelica i Pantić sa po deset koševa.

Joker: Rnjak 3, Rajić, Bocka 16, Pujin, A. Ilić 4, Lončar 6, Dmitrović 1, Rončević, Pavkov 2, Jovanović 15, Karas 9, Golubović 10.

Sloboda NS: Banjac, Turanjanin 13, Perunović 10, Bjelica, Pantić 10, Peruničić, Krpež 2, Kusonić 6, Vukomanović 9, Ćetković 6, Jošić, Kaplarović 4.

U trećem kolu plej ofa Joker putuje u Ravno Selo na megdan ekipi Proletera, dok je Sloboda NS dočekati ekipu Spartaka.

Tabela….