Somborelektro siguran na prolećnom startu

Somborelektro – Radnički 31:22 (19:11).

Mladi rukometaši Somborelektra trijumfalno su započeli prolećni deo šampionata. Najmlađa ekipa prvenstva je sinoć pred skoro 200 gledalaca ubedljivo savladala ekipu novosadskog Radničkog. Rezultat identičan kao i jesenas u Novom Sadu. Domaći su od starta nametnuli svoju igru, odlična odbrana – “ubitačna” kontra, tako da gosti u prvom delu meča nisu uspeli ozbiljnije da se suprostave mladim somborcima. Domaćin je sa dve serije od po 4:0 prelomio susret već krajem prvog poluvremena. Gosti iz Novog Sada početkom drugog dela prave pritisak, koji je rezultirao smanjenjem dvocifrenog rezultata. Ipak, do kraja utakmice nije bilo značajnijih promena. Najefikasniji pojedinci u ekipi Somborelektra bili su Žarko Miskin i Ilija Kolarić sa osam odnosno sedam pogodaka.

Somborelektro:  Maksimović, Kolarić 7, Ivančević 4, Gajin, Jović 4, S. Miskin, Ž. Miskin 8, Jokić 4, Rnjak, Kuprešanin, Kuzeljević 4, Aleksić, Gardijan, Svilar, Vojvodić, Prekpalaj.

Radnički: Ničić, Janković, Fodora 1, Jojić 5, Binić 3, Marković 8, Đokić, Ranitović 3, Pribanović 2, Tanurdžić, Ludoški.

Pobede u ovom kolu su ostvarile i ekipe Potisja i Slavije, tako da je stanje na tabeli nepromenjeno.

Izjavu za somborsport.org portal dao je i suspendovani trener Somborelektra, Milan Miskin koji je meč gledao sa tribina Gradske hale Mostonga. Kako je istakao Miskin, stručni štab je probao da tempira formu za prva tri kola. Pored nešto lakšeg protivnika u prvom kolu, u naredne dve nedelje somborsku ekipu očekuju dueli sa direktnim rivalima za plasman u viši rang. Narednog vikenda Somborelektro igra protiv Slavije, a potom i dočekuje Potisje. „Ako uspemo da realizujemo ono što smo planirali, onda ćemo biti na dobrom putu“ rekao je Miskin, koji je još istakao da sastav nije pretrpeo izmene i da je u pitanju ubedljivo najmlađi tim lige sa prosekom od 17.5 godina. „To je ono što mi radimo u našoj rukometnoj školi. Sa tim se dičimo, imamo sve mlađe kategorije, sad smo prijavili i žensku kategoriju, tako da nastavljamo dalje našim sistemom koji nam je doneo ovaj rezultat“ – kazao je trener Somborelektra. Dotakavši se trenutne suspenzije od strane Rukometnog saveza Vojvodine, Milan Miskin je rekao da nije prvi put da se susreće sa ovom pojavom, te da će morati pravdu potražiti i na nekom drugom mestu. Imam puno poverenja u moje kolege koje sede na klupi (Damir Dunkler i Marija Miskin) – zaključio je Miskin.

Druga somborska ekipa, Dalmatinac iz Riđice na startu prvenstva gostovala je u Crepaji. Nažalost, oni nisu bili uspešni, te su poraženi sa 35:30 (17:15). Najefikasniji u gostujućoj ekipi bio je Milan Milanko koji je 11 puta zatresao mrežu domaće ekipe. U prvom poluvremenu viđena je izjednačena igra, obe ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je Crepaja na odmor otišla sa prednošću od +2. Gosti su u nastavku susreta bili u konstantnom zaostatku, tako da je trijumf domaće ekipe sasvim zaslužen.

Dalmatinac: Vojvodić 6, Vučković 7, Lazić, Stojanović, Ležajić 2, Šveljo 1, Milanko 11, Šuša, Macura 3, Marinković.

Narednog vikenda u Riđici će se odigrati okružni derbi u kojem će snage odmeriti Dalmatinac i PIK Prigrevica, koja je na startu prolećnog prvenstva pobedila na domaćem parketu ekipu Sente sa 43:30 (21:14). Pobedu domaćinu doneli su Aleksandar Đurasinović i Slobodan Kozlovački koji su zajedno postigli više od polovine golova.

PIK Prigrevica: Momčilović 3, Nikšić, Putnik, Kozlovački 11, P. Đurasinović 7, M. Savić, Ćeran 2, Mandić 5, Mesaroš 1, S. Savić, Ćupović 1, Miočinović, A. Đurasinović 13, Čović.