Omladinac sa Bukovca osvajač Zimske lige

Završeno je četvrto izdanje Zimske lige fudbalskih klubova sa područja grada Sombora. Ove godine učešće je uzelo šesnaest klubova koji su bili svrstani u četiri grupe. Današnji program četvrtfinalnih mečeva otvorili su Kordun i Jedinstvo Lemeš. Kljajićevčani su dobro ušli utakmicu i već u četvrtom minutu poveli preko Češnjevara. Tri minuta kasnije ekipa iz Miletića je poravnala preko iskusnog Saboa. U 10. minutu Duspara preokreće rezultat. U nastavku susreta igralo se otvoreno sa obe strane, čvrsto i borbeno. Kordun je napadao, dok je ekipa Jedinstva vrebala priliku iz kontre. U poslednjim trenucima meča Sabo koristi neopreznost igrača Korduna i postavlja konačnih 1:3. Nakon toga na parket su istrčali igrači Žaka i Radničkog. U prvom delu susreta Radnički nešto bolji na parketu. Ekipa sa Gradskog stadiona je povela već u 3. minutu preko Čuljka. Nakon gola, „crveni-beli su nastavili sa odličnom igrom što su krunisali pogotkom iskusnog Matijevića u poslednjem minutu prvog poluvremena. „Željezničari“ u istom minutu smanjuju zaostatak golom Šimunova. U nastavku „crno-beli“ su preuzeli inicijativu, međutim nisu uspeli da poravnaju rezultat. Bilo je prilika sa obe strane, a u poslednjem minutu Žeželj postavlja konačnih 1:3. Treći polufinalista je dobijen nakon izvođenja kaznenih udaraca. Meč između Metalca i Radničkog 1912 završen je nerešim ishodom, a nakon „penala“ Radnički 1912 je zasluženo izborio plasman samu završnicu. Radnički 1912 je poveo u u 11. minutu nakon odlične akcije Matića, Mančića i Perića, kojem nije bilo teško da loptu pošalje u mrežu. U nastavku susreta ekipa Metalca nije uspevala ozbiljnije da ugrozi gol Racića, pre svega zahvaljujući odličnoj kontroli lopte od strane mladih fudbalera Radničkog 1912. Ipak, kad nisu mogli igrači, izjednačujući pogodak za Metalac pet minuta pre kraja meča, donosi golman Kantar fantastičnim udarcem sa sredine terena. Pošto do kraja susreta nije bilo promene rezultata, pobednika je odlučila penal serija. Na kraju konačnih 3:4 za Radnički 1912. U poslednjem četvrtfinalu sastali su se Hajduk iz Stapara i Omladinac sa Bukovca. „Bukovčani“ su opravdali ulogu favorita i zasluženo se plasirali meču najbolje četiri ekipe ovogodišnje Zimske lige. Hajduk je poveo već u drugom minutu preko Grbe, da bi par minuta kasnije Čivčić poravnao rezultat što je bio i rezultat prvog dela. U nastavku susreta Omladinac je golovima Sekulića, Vukovića i Grgića došli do zaslužene pobede.

Četvrtfinale:

  1. Kordun – Jedinstvo Lemeš 1:3

Strelci: Češnjevar (Kordun). Sabo 2, Duspara (Jedinstvo Lemeš).

Kordun: Miščević, Čuljak, Pavlović, Češnjevar, Čekeliš, Kovačić, Maćešić,  Popović, Samopjan.

Jedinstvo: M. Kusić, Dujmović, Popović, Sabo, N. Kusić, Baraković, Duspara.

  1. Žak – Radnički 1:3

Strelci: Šimunov (Žak). Čuljak, Matijević, Žeželj (Radnički).

Žak: Molnar, Šimunov, Popov, Banda, Macanović, Trivunović, Kovačević, Komušanac, Bečanović, Nikić.

Radnički: Dulić, Veselinović, Erdei, Čuljak, Vukadinović, Matijević, Todorović, Grgić, Žeželj.

  1. Metalac – Radnički 1912 1:1 (penalima 3:4)

Strelci: Kantar (Metalac), Perić (Radnički 1912).

Metalac:  Kantar, Petković, Vranić, Z. Gak, S. Gak, Pačirski, Krstanović, Boromisa.

Radnički 1912: Racić, Lazić, Ljuština, Mančić, Matić, Matijaš, Perić, N. Kovačev, F. Kovačev, Šćepanović.

  1. Hajduk – Omladinac (B) 1:4

Strelci: Grba (Hajduk). Čivčić, Sekulić, Vuković, Grgić (Omladinac B).

Hajduk: Stojakov, Sandić, Pekez, Stanić, Bajčev, Boškov, Stupar, Grba.

Omladinac (B): Tepavac, Sekulić, Vukadinović, Grgić, Rakić, Teslić, Vidaković, Vuković, Čivčić,  Mijić, Pavin, Nenad.

Prvo polufinale otvorili su Jedinstvo Lemeš i Radnički 1912. Mladi fudbaleri Radničkog 1912 su bez većih problema trijumfovali u ovom meču. Poveli su golom Perića krajem prvog poluvremena. U nastavku meča zahvaljujući boljoj fizičkoj kondiciji i jakim presingom na polovini protivničke ekipe lako su dolazili do prilika, od kojih su tri i iskoristili. Mančić je sa dva pogotka povisio rezultat na 3:0, da bi sudbinu “Miletićana” zapečatio Nikola Kovačev fantastičnim lob udarcem sa sredine terena. Konačan rezultat je postavio Baraković u poslednjem minutu meča. U drugom polufinalu snage su odmerili Omladinac sa Bukovca i Radnički. Rezultat sam po sebi govori sve. Golman Omladinca, Mladen Vuković je sa dva uspešna projektila uzdrmao protivničku ekipu. Do odlaska na odmor u strelce su se upisali Matijević za Radnički odnosno Čivčić za “Bukovčane”. U nastavku susreta Pavin, Teslić i Nemanja Mijić su dokusurili “nemoćnu” ekipu Radničkog.

Polufinale:

  1. Jedinstvo Lemeš – Radnički 1912 1:4

Strelci: Baraković (Jedinstvo Lemeš). Mančić 2, Perić, N. Kovačev (Radnički 1912).

Jedinstvo Lemeš: M. Kusić, Dujmović, Popović, Sabo, N. Kusić, Baraković, Duspara, Vukadinović, Kapetinić, Džinić.

Radnički: Racić, Lazić, Ljuština, Mančić, Matić, Matijaš, Perić, N. Kovačev, F. Kovačev, Šćepanović.

  1. Radnički – Omladinac (B) 1:6

Strelci: Matijević (Radnički). Vuković 2, Čivčić, Pavin, Teslić, Mijić.

Radnički: Dulić, Veselinović, Erdei, Čuljak, Vukadinović, Matijević, Todorović, Grgić, Žeželj.

Omladinac (B): Tepavac, Sekulić, Vukadinović, Grgić, Rakić, Teslić, Vidaković, Vuković, Čivčić,  Mijić, Pavin, Nenad.

Zimska liga 2019 godine detalj sa utakmice Radnički/Omladinac B polufinale preuzeto sa fejsbuk stranice penal.025-Sombor

U meču za treće mesto sastali su se poražene ekipe polufinalnih duela Jedinstvo – Lemeš i Radnički. Miloš Vukadinović je doveo ekipu Jedinstva u vođstvo u četvrtom minutu. Ekipa Radničkog preokreće rezultat za svega par minuta preko Žeželja koji se dva puta upisao u listu strelaca. U nastavku susreta Todorović postiže pogodak za 3:1, da bi iskusni Sabo smanjio vođstvo somboraca. U poslednjim trenucima meča Damir Dulić postavlja konačnih 4:2 za ekipu Radničkog.

Zimska liga 2019 godine detalj sa utakmice Radnički/Jedinstvo Lemeš treće mesto – preuzeto sa fejsbuk stranice penal.025-Sombor.

Za treće mesto:

Jedinstvo Lemeš – Radnički  2:4

Strelci: Vukadinović, Sabo (Jedinstvo Lemeš). Žeželj 2, Todorović, Dulić (Radnički).

Jedinstvo Lemeš: M. Kusić, Popović, Sabo, N. Kusić, Baraković, Duspara, Vukadinović, Kapetinić, Džinić.

Radnički:  Dulić, Veselinović, Erdei, Čuljak, Vukadinović, Matijević, Todorović, Grgić, Žeželj, Topalov.

U finalnom meču sasvim zasluženo našli su se Omladinac sa Bukovca i Radnički 1912. Iskusnija ekipa sa Bukovca otvorila je finalni susret “bombom” Mladena Vukovića sa sredine terena i rano vođstvo. Pogodak nije poremio “klince” sa Gradskog stadiona koji su kako je vreme odmicalo igrali sve otvorenije i hrabrije. Imali su i nekoliko pokušaja za izjednačenje preko Mančića, Šćepanovića i Matijaša, ali bez uspeha. U nastavku susreta najozbiljniju priliku za Radnički 1912 propustio je Mančić, međutim njegov šut zaustavila je stativa. Konačan rezultat finala postavio je Sekulić u poslednjim trenucima meča nakon odlično izvedene kontre.

Finale:

Radnički 1912 – Omladinac (B) 0:2

Strelci: Vuković, Sekulić (Omladinac B).

Radnički 1912: Racić, Lazić, Ljuština, Mančić, Matić, Matijaš, Perić, N. Kovačev, F. Kovačev, Šćepanović.

Omladinac (B): Tepavac, Sekulić, Vukadinović, Grgić, Rakić, Teslić, Vidaković, Vuković, Čivčić,  Mijić, Pavin, Nenad.

Konačan plasman:

  1. Omladinac (B)
  2. Radnički 1912
  3. Radnički
  4. Jedinstvo – Lemeš

FK Omladinac Bukovac (preuzeto sa fejsbuk stranice – penal.025-Sombor)

FK Radnički 1912 (foto Vladan Đokić)

FK Radnički (preuzeto sa fejsbuk stranice – penal.025-Sombor)

FK Jedinstvo Lemeš (preuzeto sa fejsbuk stranice – penal.025-Sombor)

Predstavnici Gradskog fudbalskog saveza Sombor (GFS) za najboljeg igrača Zimske lige proglasili su Mladena Vukovića, dok je najbolji golgeter Željko Sekulić. Obojica su igrala za pobedničku ekipu. Najbolji golman ovogodišnjeg takmičenja je Stefan Racić (Radnički 1912). Dragan Bubanja predsednik GFS-a je po završetku turnira u izjavi za medije kazao da je zadovoljan organizacijom turnira, da su završni mečevi protekli u odličnoj atmosferi, dobrom fudbalu i fer i korektnom navijanju. Prvi čovek somborskog fudbalskog je još dodao da je učešće uzelo 16 klubova, te da se nada da će dogodine učestvovali i ekipe OFK Šikare i FK Stanišića 1920 koje ove godine nisu prijavile svoje ekipe.