Pobeda za drugo mesto

Rukometaši Somborelektra pobedom nad Metalcem iz Futoga zaokružili su jesenji deo prvenstva Druge rukometne lige Srbije – grupa Sever. Domaći rukometaši su odlično ušli u meč. Odličnom odbranom i ubitačnim kontrama brzo su poveli sa 5:1, a potom i u desetom minutu sa 10:3. U tim trenucima odlični su bili Kuzeljević i Ivančević koji su postigli četiri odnosno tri pogotka. Gosti su uspeli da se stabilizuju i u 21. minutu smanjuju rezultat na 14:12, da bi odmah potom Žarko Miskin i ponovo Kuzeljević sa dva brza gola povećali prednost. Igrači iz Futoga su do kraja poluvremena agresivnom odbranom potpuno poremetili igru domaćih igrača, koji su ipak do odmora uspeli da zadrže prednost od četiri gola (20:16), pre svega zahvaljujući raspoloženom Luki Jokiću koji je šutevima sa distance održavao prednost. U nastavku susreta igralo se „gol za gol“ sve do sredine drugog poluvremena, kada gosti u 47. minutu smanjuju na dva gola zaostatka (28:26). U tim momentima stručni štab domaćih menja taktiku. Trener Miskin postavlja flastera na kapitena gostujućeg tima Nikolu Kokića, što je na kraju i presudilo meč. Ova promena je potpuno zbunila goste koji su bili prinuđeni da pronalaze alternativu u organizaciji napada, spuštali su lopte na krila, što nije dalo rezultat. Lopta je išla na iskusnog Kneževića koji je u tim momentima podbacio, jer je promašio tri zicera. Sa druge strane domaćin je serijom 5:0 prelomio meč. Na kraju zaslužena pobeda „somboraca“ koji su pobedom nad „futožanima“ prišli na samo bod zaostatka iza vodeće ekipe prvenstva Potisja. Somborelektro se trenutno nalazi na deobi drugog mesta sa ekipom Slavije. Inače, treba napomenuti i da je ekipa iz Ade ovoga vikenda gostovala u Prigrevici. Iako su tokom celog susreta imali prednost od tri do četiri gola, na kraju nisu uspeli da trijumfuju, jer su „prigrevčani“ golom Kozlovačkog u poslednjem minutu susreta stigli do remija. Tabela

MRK Somborelektro – RK Metalac 35:31 (20:16)

Sedmerci: 5/7 – Somborelektro. 7/7 – Metalac.

Somborelektro: Maksimović, Kolarić 10, Ivančević 4, Gajin, Pejinović, Jović, S. Miskin 2, Ž. Miskin 4, Jokić 8, Oros 1, Kuprešanin 1, Kuzeljević 5, Rnjak, Svilar, Vojvodić, Zeljko.

Metalac: Leđanac, Kokić 3, Kojić 2, Blagojević, Manojlović 1, Mandić 3, Korčok, Dautovac, Devetak 7, Jojić 6, Sapožnjičenko, Devrnja 2, Popović, Knežević 7.