Neočekivani poraz košarkaša Jokera

Joker – Spartak 79:88 (Q1 – 27:25, Q2 – 30:16, Q3 – 8:24, Q4 – 14:23).

Joker: Kondić, Rajić 4, Bocka 15, Pujin, Ilić 3, Lončar 10, Dmitrović 2, Rončević 7, Pavkov, Jovanović 17, Karas 8, Golubović 13.

Spartak: Jovandić, Milović 24, Vojnić, Đ. Urošević 22, Kapor, N. Urošević 4, Kojić 20, Simjanovski 13, Simović 2, Srejić 3.

Košarkaši Jokera pretrpeli su prvi poraz u ovogodišnjem šampionatu i to na domaćem parketu od ekipe Spartaka. Iako su na poluvremenu ubedljivo vodili, somborski košarkaši su potpuno „zakazali“ u nastavku meča, te su sasvim zasluženo poraženi. U prvoj deonici viđena je izjednačena igra oba tima, dok su drugu četvrtinu domaći košarkaši odličnom igrom dobili, te su na odmor otišli sa velikih +16. Kada su svi na tribinima očekivali novu „recku“ i nastavak pobedonosnog niza, drugo poluvreme donosi potpuni preokret. Gosti su zaigrali agresivnije, pogađali su iz svih pozicija, dok su „Jokerovci“ sa druge strane ređali greške. Tokom treće deonice kod gostiju su „briljirali“ Kojić sa 10 poena (dve trojke), Đ. Urošević sa 7, te kapiten Milović sa 5 poena (jedna trojka). U poslednjih deset minuta obe ekipe su ušle izjednačene, jer su gosti anulirali minus iz prvog dela igre. Ekipa Spartaka je do kraja meča odigrala smireno, pogađali su kada je to trebalo, što je potpuno poremetili „nervozne“ i brzoplete igrače Jokera, pa je na kraju pobeda gostiju sasvim zaslužena. Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Jovanović sa 17 i Bocka sa 15 poena, dok je na drugoj strani trio Milović (24), Đ. Urošević (22) i Kojić (20) postigao ukupno 66 poena. Naredne subote, igraju se utakmice 11. kola, nakon čega sledi zimska pauza. Ekipa Jokera putuje u Srbobran, gde će sastati sa istoimenom ekipom. Meč je na programu od 17 časova. Košarkaši Jokera su i dalje prvi na tabeli sa skorom 9/1, dok je na drugoj poziciji ekipa Velike Kikinde sa skorom 6/4.