Somborelektro bolji od Budućnosti, a Dalmatinac od Sente

Rukometaši Somborelektra i Dalmatinca zabeležili su pobede u 12. kolu Druge rukometne lige grupa Sever. Rukometaši iz Sombora bili su sigurni na gostovanju u Banatskim Karlovcima, gde su ubedljivo savladali ekipu Budućnosti, dok je Dalmatinac nešto teže nego očekivano minimalno slavio protiv fenjeraše iz Sente. Somborci su pitanje pobednika rešili već sredinom prvog poluvremena kada su serijom 10:0, poveli sa 3:14, čime je meč faktički i prelomljen. Do kraja susreta su samo sigurnom igrom susret priveli kraju. Kod gostiju najefikasniji bio je Ivančević sa 11 postignutih pogodaka.

Budućnost – Somborelektro 22:36 (11:21)

Sedmerci: 2/4 (Budućnost). 4/5 (Somborelektro).

Somborelektro: Maksimović, Kolarić 7, Ivančević 11, Gajin 1, Pejinović, Jović 2, S. Miskin 1, Ž. Miskin 2, Jokić 5, Oros 1, Kuprešanin 1, Kuzeljević 4, Svilar 1, Vojvodić, Zeljko.

Drugi naš predstavnik u ovom rangu takmičenja, Dalmatinac iz Riđice je teže nego što se očekivao savladao poslednjeplasiranu Sentu. Viđena je zanimljiva utakmica puna preokreta, kako u prvom, tako i u drugom delu utakmice. Do 27. minuta bilo je nerešeno, da bi gosti seriojm 4:0 na odmor otišli sa prednošću od 14:18. U nastavku susreta Dalmatinac vodi do sredine drugog dela kada domaćin stiže do prvog izjednačenja. U poslednjih sedam minuta viđena je prava drama. Prvo je Senta u 57. minutu povela sa tri gola (27:24), da bi potom „Riđičanci“ serijom 4:0, preokrenuli rezultat i sa dva pogotka u poslednjem minutu (Milankov i Macura) stižu do minimalne prednosti i dva važna boda. Najzaslužniji za pobedu gostiju bio je Milankov sa 12 postignutih golova.

Senta – Dalmatinac 27:28 (14:18)

Sedmerci: 7/9 (Senta). 3/5 (Dalmatinac).

Dalmatinac: Vojvodić 1, Ležajić 6, Šveljo, Macura 2, Grahovac 4, Milankov 12, Milisavljević, Šuša, Marinković, Vučković 3.

Nakon prvog dela prvenstva rukometaši Somborelektra zauzimaju treću poziciju na tabeli sa 16 bodova, dva boda manje od prvoplasiranog Potisja. Narednog vikenda Somborelektro dočekuje odličnu ekipu Metalca iz Futoga, koja se nalazi jednu stepenicu niže na tabeli sa istim bodovnim saldom kao i „somborci“. Dalmatinac se nalazi na sredini tabele (osmo mesto) sa deset osvojenih bodova. Narednog vikenda su slobodni.

Rukometašice Ravangrada poražene su u Mokrinu deveti put ove sezone. Domaće rukometašice su bile bolje i zahvaljujući serijama od 4:0 i 6:0 na odmor su otišle sa prednošću od 14:8. U nastavku susreta prednost je bila i dvocifrena u jednom momentu, ali na kraju konačnih 26:17 za Mokrin. U gostujućoj ekipi najefikasnija bila je Ksenija Vezmar sa pet golova, dok je pogodak manje postigla kapiten Melani Benjak.

Mokrin – Ravangrad 26:17 (14:8)

Sedmerci: 1/2  (Mokrin). 6/6 (Ravangrad).

Ravangrad: Benjak 4, Berak 1, Orlić, Nimak 1, Vezmar 5, Lukić 1, Beljanski 1, Lazić 3, Lončar 1, Basta.