Startovala „Omladinska zlatna rukavica“

Sinoć je u Gradskoj hali Mostonga startovala „Omladinska zlatna rukavica“. Prvog dana malobrojni gledaoci mogli su da uživaju i odgledaju devet borbi. Našu zemlju je predstavljalo šest boraca, među kojima je bio i naš bokser Uroš Stamenković, koji je nažalost poražen već na startu takmičenja. U prvoj borbi turnira, u kategoriji 52 kg, rukavice su ukrstili Prokhor Razyanov (SLO) i Aleksandar Jovanović (SRB). Jednoglasnom odlukom sudija slovenački bokser se plasirao u narednu fazu takmičenja. Rezultat je bio neizvestan, a sve tri runde, identičnim rezultatom, 29:28 je dobio bokser iz Slovenije. U drugom meču, bantam kategorija do 56 kg, boksovali su predstavnici Crne Gore i Slovenije, Edin Alković i Nikolov Nik Veber. U veoma zanimljivom meču sudije je jednoglasno odlučile da prednost daju predstavniku Crne Gore, koji je sve tri runde dobio sa 30:27. Nakon toga u ringu su se našli Kristijan Jovanović (SRB) i Nedim Hadžić (BiH). Srpski reprezentativac je bio ubedljiv, pa je sudija u ringu Petre Nedelkovski bio prinuđen da meč prekine i Jovanovića proglasi za pobednika. I naredni meč je rešen prekidom borbe, a snage su odmerili Leon Majstorić (HRV) i Imet Zulali (MKD). Hrvatski bokser je zasluženo otišao u narednu fazu takmičenja. U petom meču večeri, velter kategoriji do 69 kg, nastupio je Uroš Stamenković. Njega je u ringu sačekao Džan Šljivo (BiH). Somborski bokser je na momente bio ravnopravan suparnik u ringu, međutim njegov protivnik ga je čak tri puta slao u ugao na „hlađenje“, tako da je sudije bio prinuđen da prekine meč. Dobar boks je viđen i u meču Filip Džinić (SRB) – Hurmet Jonuzov (MKD). Srpski reprezentativac je slavio, meč jednoglasnom odlukom sudije. Sudije su pobedu dodelile i Hrvatu Marku Peiću koji je boksovao protiv Bojana Čestića (BiH). Pretposlednji duel između Slobodana Jovanovića (SRB) i Viktora Mihailovića (Crna Gora) pripao je srpskom reprezentativcu, jednoglasnom sudijskom odlukom, 30:27 u sve tri runde. Najbolja borba večeri je svakako bio duel između Josipa Biletića (HRV) i Saše Nikolića (SRB) u teškoj kategoriji, +91 kg. Hrvat je zasluženo slavio, dobio je sve tri runde (10:8,10:9,10:9).

Manifestaciju je otvorila Antonija Nađ Kosanović koja je prisutnima poželela dobrodošlicu u Sombor, dobar provod i uživanje u predstojećim borbama. Gradska većnica se zahvalila Bokserskom savezu Srbije koji nam je poverio održavanje ove manifestacije, kao i bokserskom klubu Sombor i Stojanu Kneževiću koji je takođe dao veliki doprinos održavanju ove manifestacije na ovakom nivou. „Sportistima želim mnogo sportske sreće, nadam se da ste spremni i da će dati svoj maksimum i da ćemo svi zajedno uživati naredna tri dana“ – rekla je Antonija Nađ Kosanović na kraju svog obraćanja.

Slobodan Stanić, predstavnik bokserskog kluba Sombor se zahvalio svima koji su se odazvali dolaskom na turnir, a potom je uručio plakete za doprinos razvoju boksa u našem gradu koju su dobili gradonačenica Dušanka Golubović, njen zamenik, Antonio Ratković i gradska većnica, Antonija Nađ Kosanović. Zamenik selektora reprezentacije Srbije, Mane Marčeta uzvratio je plaketama Slobodanu Staniću i Stojanu Kneževiću predstavnicima bokserskog kluba Sombor za uspešnu organizaciju turnira.

Milan Piperski, selektor naše reprezentacije je izrazio nadu da ćemo do kraja takmičenja ostvariti dobar rezultat, jer su momci svojim radom dosta napredovali. „Sa druge strane očekivao sam bolji odziv naših takmičara, jer bi samim tim bilo i više borbi na turniru. Došli smo do kraja sezone, nemamo više nekih značajnih takmičenja, a već se pripremamo za narednu godinu“ – rekao je selektor naše reprezentacije u izjavi za somborsport.org portal. Današnji program počinje od 15 časova. Na programu je deset mečeva. U ringu će se naći šest naših reprezentativaca, među kojima i naši borci Stefan Lazar i Uroš Drača. Rukavice će ukrstiti:

  1. Stefan Lazar (SRB) – Matvey Razyanov (SLO)
  2. Boban Mijalev (MKD) – Prokhor Razyanov (SLO)
  3. Stefan Marković (SRB) – Nenad Marković (Crna Gora)
  4. Diego Mamić (HRV) – Edin ALković (Crna Gora)
  5. Tomislav Vukmanović (BiH) – Bojan Timotijević (SRB)
  6. Patrik Licul (HRV) – Kristijan Jovanović (SRB)
  7. Aljaz Sircelj (SLO) – Roko Bukvić (HRV)
  8. Nenad Jovanović (SRB) – Leon Majstorić (HRV)
  9. Stefan Savković (Crna Gora) – Dragoljub Kulić (BiH)
  10. Uroš Drača (SRB) – Džan Šljivo (BiH)