„Šokantan“ poraz Somborelektra

Rukometaši Somborelektra pretrpeli su šokantan poraz na gostovanju protiv ekipe Vojvoda Stepa. Domaći rukometaši su bolje otvorili meč i brzo poveli sa 4:1, ipak usledila je serija gostiju od 7:0 i preokret za vođstvo od 4:8. Nakon toga gosti su samo pojačavali tempo, te su na odmor otišli sa velikih + 9 (10:19). U nastavku susreta prednost gostiju se polako iz „minut u minut“ počela „topiti“. Sedam minuta pre kraja meča ekipa Vojvode Stepe stiže do prvog izjednačenja, a do bodova stižu minut pre kraja meča kada dolaze do vođstva od dva gola prednosti, da bi na kraju konačan rezultat bio 29:28. Kod gostiju istakao se trio Kolarić – Ivančević – Kuzeljević, sa ukupno postignutim 21 golom. Narednog vikenda somborska ekipe je slobodna.

Vojvoda Stepa – Somborelektro 29:28 (10:19).

Sedmerci: 3/4 (Vojvoda Stepa). 1/3 (Somborelektro).

Vojvoda Stepa: Jovica 3, Milenko Vujović 9, Z. Mrakić, D. Mrakić 1, Mihajlović 6, Milan Vujović, Bjelovuk, Koljević, Zukić 4, Gligić 5, Podinić 1, Knežević, Bezbradica, Klać.

Somborelektro: Maksimović, Kolarić 8, Ivančević 7, Gajin, Pejinović, Jović 4, S. Miskin 1, Ž. Miskin 1, Jokić 1, Oros, Kuprešanin, Kuzeljević 6, Svilar, Vojvodić.

Rukometaši Dalmatinca savladali su na domaćem terenu Radnički iz Novog Sada sa 34:29 (20:14). Domaći su na startu meča poveli sa 8:1, što će se ispostaviti kao odlučujući momenat susreta. Prednost su uspešno održavali do kraja meča. Domaće su nove pobede predvodili Graovac sa devet i Ležajić sa osam postugnutih golova. U narednom kolu Dalmatinac gostuje u Novom Sadu ekipi Slavije.

Rukometašice Ravangrada poražene su na domaćem terenu od Spartaka iz Debeljače sa 24:28 (10:17). Gošće su povele od samog starta meča, a rano stečenu prednost su bez većih problema održale do samog kraja. Domaće igrače su tokom prvog dela meča delovale nervozno i konfuzno, a u tim momentima je posebno prednjačila kapiten Melani Benjak koja je napravila veliki broj grašaka, što je domaće na kraju i koštalo gubitka bodova. Najefikasnija u ekipi Ravangrada je bila Aleksandara Lazić sa devet pogodaka, a pored nje uspešne su bile i Ksenija Vezmar sa 6 i Marina Beljanski sa 4 postignuta pogotka. Narednog vikenda somborske rukometašice putuju u Kikindu, lideru prvenstva.

Rukometaši Sombora uspešno su završili jesenji deo prvenstva Treće lige Sever, pošto su u poslednjem kolu savladali Obilić iz Novog Kneževca sa 39:28 (20:12). Osvajanjem novih bodova “somborci” su prvi deo sezone završili na prvom mestu, čime je osvojili jesenju titulu. Najefikasniji kod domaćina bio je Neškovski koji je sedam puta savladao gostujućeg golmana, a ispratili su ga Aćić i Vorkapić sa po pet postignutih golova. Rusin je pobedom nad Grafičarom 35:24 zauzeo drugu poziciju sa bodom manje. Tabela…

Sombor: Jelić 4, Cvetković 2, Kovač 4, Neškovski 7, Jakob 2, Blagojević, Šuša 1, Sladek 1, Radosavljević, Andrić 1, Kokrehelj 4, Stričević 1, Radaković 2, Aćić 5, Vorkapić 5.