Ivančević, Kolarić i Miskin brojali do 32

Nastavljeno je rukometno takmičenje Druge lige Srbije – grupa Sever. Rukometaši Somborelektra pred oko 200 gledalaca savladali su odličnu ekipu Pančeva. Gosti su bolje otvorili meč, a prednost od dva do tri gola razlike su uspešno održavali sve do 18 minuta kada domaći pogotkom Ivančevića prelaze u vođstvo. Isti igrač je nastavio da “rešeta” gostujuću mrežu, pa je u 21. minutu na semaforu pisalo 14:10 za Somborelektro. Četiri minuta pre odlaska na odmor je bilo i +5 za domaće, ali do odmora se prednost “istopila” na svega +2. Gosti su za svega šest minuta nastavka serijom 3:6 prešli u vođstvo (21:22). To je bio alarm za somborske igrače da se trgnu, a za svega četiri minuta serijom od 6:0, pre svega zahvaljujući Kolariću, koji je u tim trenucima meča postigao četiri pogotka, dolaze do vođstva od 27:22. Ovo je bio i prelomni moment meča, jer do kraja susreta ekipa Pančeva nije uspela da se povrati i ozbiljnije ugroze gol domaće ekipe. Najefikasniji u redovima Somborelektra bio je Ivančević sa 14 pogodaka, Kolarić je postigao 10, a Žarko Miskin 8. Ispratili su ih Kuzeljević sa 4, odnosno Jokić sa tri gola.

Somborelektro – Pančevo 39:35 (18:16)

Sedmerci: Somborelektro 5/5. Pančevo 4/6.

Somborelektro: Maksimović. Kolarić 10, Ivančević 14, Gajin, Pejinović, Jović, S. Miskon, Ž. Miskin 8, Jokić 3, Oros, Kuprešanin, Kuzeljević 4, Veselovski, Svilar, Vojvodić, Zeljko.

Pančevo: Jovanović, Gojković 1, Stojanović 5, Prčulj 7, Stanišić 5, Urošev, Milanović 4, Đurić 1, Antanasijević 8, Grandov 4.

Ekipa Dalmatinca gostovala je u Futogu, gde je poražena od domaćeg Metalca. Domaći su u drugom delu prvog poluvrema serijom 6:0 faktički prelomili meč. U nastavku susreta igra gostiju se raspala, a prednost Metalca je rasla i do +12. Naefikasniji u ekipimiz Riđice bio je Vučković sa devet postignutih golova.

Metalac – Dalmatinac 40:31 (17:11).

Dalmatinac: Vojvodić 5, Šveljo, Milanko 5, Milisavljević 6, Šuša, Gardijan 2, Marinković 1, Zec, Obradović 3, Zelić, Vučković 9.

Tabela..

Narednog vikenda Somborelektro igra u gostima protiv Vojvode Stepe, dok Dalmatinac dočekuje novosadski Radnički.