Somborelektro ubedljiv protiv Crepaje

Proteklog vikenda igrali su svi rukometni klubovi sa našeg područja. Od somborskih ekipa pobede su upisali Somborelektro i Sombor, dok su Dalmatinac i Ravangrad doživeli poraze. U somborskom derbiju Kljajićevo i Graničar (Gakovo) su podelili bodove.

Ubedljiv trijumf su izvojevali rukometaši Somborelektra. Oni su u subotu ugostili ekipu Crepaje koja nije uspela da pruži ozbiljniji otpor. Utakmica je rešena već sredinom prvog dela susreta kada su somborski rukometaši poveli sa dvocifrenom razlikom, da bi na poluvremenu bilo velikih +14. U drugom delu susreta stručni štab domaće ekipe u vatru je bacio mlade somborske nade koje se nisu obrukale, već su sigurnom igrom održavali razliku što je prilično iziritiralo nervozne gostujuće igrače, pa je u poslednjih delu susreta bilo i trzavica koje su se u jednom momentu prelile i na gledalište. Ipak, zahvaljujući prisebnosti strasti su se smirile pa nisu viđene nemile scene na tribinama Gradske hale Mostonga. Na kraju zaslužena pobeda domaćih od 42:26.

Somborelektro: Maksimović, Kolarić 3, Ivančević 8, Gajin 2, Pejinović, Jović 8, S. Miskin 3, Ž. Miskin 3, Jokić 3, Oros 5, Kuprešanin, Kuzeljević 4, Veselovski 1, Svilar 2, Vojvodić, Zeljko.

Nakon nove pobede ekipa Somborelektra se nalazi na deobi prvog mesta sa još četiri ekipe sa osam osvojenih bodova iz šest susreta. Narednog vikenda u okružnom derbiju ekipa Somborelektra gostuje u Prigrevici, gde će igrati protiv istoimene ekipe. Prigrevčani su nakon dve startne pobede zabeležili tri uzastopna poraza (Crepaja, Pančevo i Vojvoda Stepa). Drugi somborski predstavnik u ovom rangu takmičenja ekipa Dalmatinca iz Riđice doživeo je četvrti poraz u poslednjih pet susreta. Ovoga puta bolji od njih bili su rukometaši Naftagasa. Iako je poluvremenu Dalmatinac imao dva gola prednosti, a na startu drugog dela i +5, to nije bilo dovoljno, pa su domaći rukometaši na kraju zasluženo slavili. Domaći su prvo u 42. minutu poravnali rezultat, da bi do kraja meča i napravili preokret i na kraju zasluženo slavili sa 35:31.

Dalmatinac: Vojvodić 4, Šveljo, Ležajić 4, Macura 8, Milanko 7, Milisavljević 1, Šuša, Gardijan, Marinković 1, Zec 1, Obradović, Zelić, Vučković 5.

Narednog vikenda u Riđici gostuje  Budućnost iz Alibunara.

Ništa bolje nisu prošle ni rukometašice Ravangrada koje su izgubile (29:32) na domaćem parketu od Jadrana iz Feketića. Gošće su na poluvremenu vodile sa +3, da bi u nastavku susreta tu prednost sigurnom igrom samo održavale.

Ravangrad: Benjak 6, Berak, Sadiković, Orlić 1, T. Nimak, Dokmanov, Beljanski 1, Vezmar 3, Srećković 5, Lazić 1, Makra 3, A. Nimak 8, Pavasović, Lončar 1, Basta

Somborke će u sledećem kolu ugostiti Halas Jožef iz Ade. Tabela..

U trećem rangu takmičenja odigran je derbi između Kljajićeva i Graničara iz Gakova. Na kraju zaslužena podela “plena” – (24:24).

Kljajićevo: Simić, Dragaš 2, Vukobratović 1, Vila 2, Dević 3, Lovrić 8, Bjeloš 2, Kosanović 3, Mudrić 2, Radošević, Mrkonjić 1.

Graničar: Stokuća, Despot, Trstenjak, Mastilović, L. Kojić 6, Marković 1, Drča 3, Milić, N. Kojić 14.

Pobedu su ostvarili i rukometaši Sombora i to na gostovanju u Rusinu sa 22:24.

Sombor: Jelić 1, Cvetković, Kovač 2, Neškovski 8, Jakob 1, Manojlović, Zorić 6, Šuša, Radosavljević 1, Andrić 4, Kokrehelj, Radaković 1, Aćić, Blagojević.

Grafičar bio bolji od druge ekipe Sivca 69 sa 30:20.

Grafičar: Polovina, Kiš 2, Dragojević 6, Odri 3, Varga, Katić 4, Feješ 3, Ćupurdija 5, Čabrilo 2, Doboš 5.

Tabela..