“Riđičanci” slavili u derbiju, pobeda rukometašica u Temerinu

Proteklog vikenda u Riđici je odigran derbi Druge lige – grupa Sever, između domaćeg Dalmatinca i ekipe Somborelektra. Somborci su  bolje otvorili utakmicu, vodili su tokom većeg dela prvog poluvremena, međutim to nije bilo dovoljno, pa su domaći rukometaši zahvaljujući Macuri i Graovcu na odmor otišli sa minimalnom prednošću. U nastavku susreta gosti nisu imali rešenje za Strahinju Macuru koji je nastavio da „rešeta“ mrežu somboraca, pa su domaći rukometaši u 40. minutu susreta imali prednost od +5. Gosti se nisu predavali, pa su zahvaljujući boljoj odbrani u poslednjih deset minuta susreta polako počeli da sustižu rezultat, a izjednačenje su uspeli da izbore u poslednjem minutu susreta. Ipak, ovoga puta sreća im nije bila naklonjena, pa su par sekundi pre zvuka sirena primili pogodak. Pobedonosni pogodak za Dalmatinac postigao je Milan Milanko.

Dalmatinac – Somborelektro 26:25 (14:13)

Dalmatinac: Vojvodić 4, Zelić, Ležajić 3, Macura 9, Graovac 4, Milanko 3, Šveljo, Šuša, Gardijan, Pavić, Zec, Vučković 3.

Somborelektro: Maksimović, Kolarić 6, Ivančević 8, Gajin 1, Pejinović, Jović, S. Miskin, Veselovski 1, Jokić 3, Oros, Kuprešanin, Kuzeljević 4, Aleksić 1, Svilar 1, Vojvodić, Zeljko.

Nakon pet odigranih kola, Somborelektro je na deobi trećeg mesta sa šest osvojenih bodova, dok se ekipa Dalmatinca nalazi u grupi klubova sa dva boda manje. Narednog vikenda u Somboru gostuje ekipa Crepaje, dok Dalmatinac putuje u Elemir, gde će se sastati sa poslednje plasiranim Naftagasom.

Ekipa PIK Prigrevice je pretrpela poraz na domaćem terenu od ekipe Pančeva (29:31), a narednog vikenda igraju protiv Vojvode Stepe.

Rukometašice Ravangrada su nakon dva startna poraza i prošlonedeljnog remija iznenadile na gostovanju u Temerinu i pobedom su uknjižili dva vredna boda. Somborske rukometašice su vodile od starta susreta, a zahvaljujući Aleksandri Lazić na odmor su otišle sa četiri gola prednosti. U nastavku susreta gošće su sigurnom igrom održavale stečenu prednost iz prvog dela, da bi ga na kraju i uvećale. U gostujućoj ekipi najefikasnija je bila Aleksandra Lazić sa deset pogodaka, a ispratile su je Ksenija Vezmar i Marina Beljanski sa po pet golova.

Temerin – Ravangrad 26:32

Ravangrad: Benjak 3, Orlić 1, T. Nimak, Dokmanov, Beljanski 5, Vezmar 5, Srećković 2, Lazić 10, Makra, A. Nimak 3, Lončar 3, Basta.

Interesantno je bilo i u mečevima Treće lige grupa Sever. Graničar je poražen na domaćem terenu od ekipe Rusina sa 25:32, dok je Sombor savladao ekipu Borca sa 25:16. Bezdanski Grafičar bio je ubedljiv protiv Kljajićeva, pobedivši sa 34:20. Narednog vikenda Kljajićevo dočekuje Graničar, dok Sombor gostuje u Rusinu.