Rukometašice ispustile pobedu

Rukometašice Ravangrada odigrale su sinoć utakmicu trećeg kola Prve rukometne lige Srbije – grupa Sever. U prvom poluvremenu viđena je izjednačena utakmice, a obe ekipe su se tokom većeg dela prvog poluvremena smenjivale u vođstvu. Somborske su tek krajem prvog dela susreta uspela da se rezultatski malo odvoje, te su na odmor otišle sa prednošću od tri pogotka. Najefikasnija u redovima somborske ekipe u prvom delu bila je Melani Benjak koja je postigla sedam pogodaka. U nastavku susreta rukometašice Ravangrada su uspešno održavale prednost sa poluvremena, a u 53. minutu meča su imale i prednost od četiri gola razlike (29:25). Tada dolazi do opuštanja, a verovatno i do gubitka snage, što su gošće znalački iskoristile. Serijom 4:0 za svega sedam minuta stižu do izjednačenja, te iz našeg grada odlaze srećne i zadovoljne sa jednim osvojenim bodom. Najefikasnija igračica u domaćoj ekipa bila je Milica Boltić sa osam pogodaka. Somborkama ostaje da brzo zaborave ovaj meč, a prvu priliku za popravni imaju već u četvrtak, kada putuju u Dolovo, gde će odigrati zaostalu utakmicu drugog kola protiv istoimene ekipe. Meč je na programu od 20 časova.

Ravangrad – Proleter 29:29 (16:13)

Sedmerci: 1/2 (Ravangrad). 5/5 (Proleter).

Ravangrad: Benjak 7, Berak, Orlić, Dokmanov, Boltić 8, Beljanski 2, Vezmar 4, Srećković 4, Makra 1, Nimak 2, Lončar 1, Basta.

Proleter: Hrnjez, Zornai, Vasić 2, Tubić 1, A. Miković, Četić 6, Čobanov 1, Albulj, M. Miković, Stanković, Ajder 2, Homan Savković 6, Milenković, Đulinac 4, Milanović 5, Marko 2.