Rukometašice poražene na startu, rukometaši polovično

Rukometašice Ravangrada minimalno su poražene na startu sezone od ekipe Mladosti iz Srpske Crnje. Somborske su prvi deo susreta rešile u svoju korist sa 17:15, međutim u nastavku meča nisu uspeli da izdrže, te na kraju gošće odnele bodove iz Sombora. Ekipa iz Srpske Crnje je povela sredinom drugog poluvremena sa +2, da bi tu prednost uspešno držale do kraja meča. U drugog kolu Prve lige Sever, ekipa Ravangrada putuje u Dolovo. Meč je na programu u subotu od 18.30 časova. Sudijski par će biti Koloski/Žilevski, dok će delegat – kontrolor biti Milan Repija.

Ravangrad – Mladost 31:32 (17:15)

Ravangrad: Benjak 4, Berak 1, Orlić 4, T. Nimak, Boltić 5, Beljanski 1, Srećković 4, Lazić 6, A. Nimak 4, Makra, Lončar 2, Basta, Manojlović, Dokmanov.

Mladost: Jurić, Ćaćić 7, Ćosić 4, Ćocić 5, Bandobranski 5, Đurić, Kresoja, Beronja, Čordarov 2, Brborić, Nikolić 6, Kondić, Kuzlić 3.

Rukometaši Somborelektra trijumfovali su minimalnim rezultatom (37:36) nad ekipom novosadske Slavije. U prvom poluvremenu viđena je izjednačena igra oba tima. Gosti su poveli odmah na početku meča i prednost od jednog gola su uspevali da održe do 12. minuta kada domaći tim prvi put prelazi u vođstvo, a u 16. minutu su imali i +3 (12:9). Do kraja poluvremena gosti su uspeli da se stabilizuju, te serijom 5:10 preokreću rezultat u svoju korist, a na odmor odlaze sa zasluženom prenošću od 17:19. U sedmom minutu nastavka Somborelektro poravnava rezultat (23:23), međutim gosti su uzvratili novom serijom, te je sredinom drugog dela susreta bilo 27:30 za Slaviju. Somborci su uspeli ponovo da izjednače na 31:31, a meč je bio na ivici sve do samog kraja, kada su igrači Somborelektra uspeli da prelome meč u završe ga u svoju korist. Najzaslužniji za drugu pobedu somborskog tima na početku sezone su svakako bili Ivančević sa 12 pogodaka, Kolatić sa 7, te Miskin i Jokić sa 6 pogodaka.

Somborelektro – Slavija 37:36 (17:19)

Somborelektro: Maksimović, Kolarić 7, Ivančević 12, Veselovski, Pejinović, Jović, S. Miskin, Ž. Miskin 6, Jokić 6, Oros, Kuprešanin 1, Kuzeljević 5, Aleksić, Svilar, Vojvodić, Zeljko.

Slavija: Vraneš, Lazić 1, Kovačević 6, Petrović 2, Pokrajac 8, Bjeljac 2, Kočić 8, Mihajlov, Novaković, Mačkić, Stamenković 2, Jakovljević, Jovanović 5, Zatežić, Rogan 2, Živković.

Rukometaši Dalmatinca poraženi su na gostovanju u Prigrevici. Domaća ekipa je bila bolji rival tokom celog susreta, poveli su od prvog minuta, a prednost su održavali tokom celog susreta. Rukometaši Prigrevice su na odmor otišli sa +5 (17:12). Na početku drugog delu gosti su uspeli da priđu na gol zaostatka, međutim to je bilo sve što su uspeli da urade. Na kraju zaslužena pobeda domaće ekipe.

PIK Prigrevica – Dalmatinac 31:26 (17:12)

PIK Prigrevica: Momčilović 2, Nikšić, Ćupović, Kozlovački 7, Pavlović 3, Savić, Vujnović, Ćeran 2, Mandić 3, Mesaroš, Grozdanić, Čule, Đurasinović 13, Lovrić 1, Čović.

Dalmatinac: Vojvodić 3, Ležajić 4, Vagić, Macura 2, Graovac 10, Milanko 4, Šveljo, Šuša, Gardijan, Marinković, Končarević, Zelić, Vučković 3.

Narednog vikenda ekipa Somborelektra gostuje u Adi, gde će se sastati sa ekipom Potisja, dok će Dalmatinac u svojoj dvorani u Riđici ugostiti ekipu Pančeva.

Takmičenja su počela i u trećem rangu. Postignuti su sledeći rezultati: Obilić (N. Kneževac) – Graničar (Gakovo) 34:22, Grafičar (Bezdan) – Sombor 28:28, Kljajićevo – Rusin (R. Krstur) 15:27.

„Gakovčani“ nisu uspeli ozbiljnije da se suprostave domaćoj ekipi, što je i razumljivo ako se uzme u obzir činjenica da su otputovali sa svega sedam igrača. Najefikasniji u redovima Graničara bili su Kojić i Drča, sa devet odnosno šest pogodaka. U somborskom derbiju podela bodova. Ekipa Kljajićeva ubedljivo je poražena na startu prvenstva od Rusina sa ubedljivih 15:27. Gosti su bili bolji tokom celog susreta, vodili su od starta utakmice, te su sigurnog igrom prednost samo uvećavali.