Pripreme pri kraju, startuje završni odbojkaški turnir

Danas je u prostorijama Sportskog saveza grada Sombora održana konferencija za medije na kojoj su govorili predsednik Sportskog saveza grada Sombora, Milan Stakić, te Miloš Aleksić, stručni saradnik u Sportskom savezu. Predsednik Saveza je u svom obraćanju istakao da grad Sombor i Sportski savez organizuju finalni turnir letnje lige odbojke na pesku u periodu od 16. do 18. avgusta, koji će se održati na Trgu Svetog Trojstva u centru grada. “Ovo je prvi put da se finalni turnir odbojke na pesku organizuje van Beograda, a gradu Somboru je pripala velika čast da organizuje završni turnira. Odbojkaški savez Srbije je prepoznao potencijale grada Sombora i SSGS-a i dodelilio nam je organizaciju ovakvo eminentnog takmičenja, pre svega vođeni iskustvom iz prethodnog perioda – naglasio je Stakić u svom obraćanju. Imaćemo na programu i međunarodni rekreativni turnir (13 – 15. avgusta) na kojem se očekuje između 80 i 100 rekreativaca, a koji će biti svojevrsni uvod u ovogodišnji završni – finalni turnir u odbojci na pesku – kazao je Milan Stakić. Na kraju svog izlaganja, predsednik Sportskog saveza se zahvalio svim javnim preduzećima grada Sombora, a posebnu zahvalnost je uputio Policijskoj upravi Sombor, koja je, kako je istakao Stakić, svestrano izašla u susret kako bi se sve te tehničke stvari prilikom pripremanja turnira (dovoženje peska, zaustavljanje saobraćaja, parking servisa) obavile kako treba. Miloš Aleksić, koji je ispred Saveza zadužen za organizaciju turnira je kazao da je velika čast i velika stvar za naš grad, što će biti domaćin završnog turnira, pre svega zbog činjenice što ćemo biti centar srpske odbojke u tom periodu. Aleksić je naglasio da su sve pripreme dobro prošle, da smo spremni za turnir, te da se nada da će publika i svi naši sugrađani doći i svojim prisustvom uveličati ovaj veliki događaj. Takođe je istakao i da će poslednjeg dana turnira, 18. avgusta biće obezbeđeni i direktni prenosi mečeva putem našeg javnog servisa, RTS-a, a očekuje se dolazak visokih zvaničnika kako Odbojkaškog saveza Srbije, tako i pokrajine, a možda i predstavnika Ministarstva. Za kraj izlaganja, Aleksić je istakao da od ponedeljka do srede (17 – 22.30 časova) kreće rekreativni turnir, a od četvrtka do subote (14 – 22.30 časova) očekuju nas mečevi profesionalnog turnira, dok će se u nedelju, 18. avgusta održati završni finalni mečevi. Pozivamo ovim putem sve naše sugrađane da od ponedeljka 13. do 18. avgusta, dođu na Trg Svetog Trojstva (Ćelavi trg) i proprate zanimljive mečeve koji nas svakako očekuju u našem gradu – navodi se u Izveštaju sa održane konferencije za štampu.

Gradska uprava grada Sombora povodom predstojećeg turnira izdala je saopštenje za javnost u kojem se navodi sledeće: Ovim putem obaveštavamo građane Sombora da je shodno odredbama Odluke o uređenju grada, u pešačkoj zoni Sombora zabranjen je saobraćaj svim vozilima. Izuzetno, na zahtev zainteresovanog lica, Odeljenje za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove Gradske uprave Grada Sombora može odobriti prolaz  vozilima u pešačkoj zoni u sledećim slučajevima:

u vremenu od 05,30 do 07,30 časova: sopstvenim vozilima nosivosti do 5 tona za  snabdevanje preduzeća, prodavnica, ugostiteljskih objekata i radnji;

u vremenu od 05,30 do 07,30 časova i od 12 do 16 časova: vozilima koja za potrebe vlasnika objekata u pešačkoj zoni vrše selidbu, dostavu bele tehnike, nameštaja, ogrevnog materijala i sl. i vozilima  za potrebe građenja, izvođenja radova na adaptaciji, sanaciji, rekonstrukciji i održavanju objekata u pešačkoj zoni

u vremenu od 00 do 24 časa vozilima koja služe za ličnu upotrebu lica koje ima nesposobnost donjih ekstremiteta od 60 i više procenata.

Vozilima  javnih preduzeća, zdravstvenih ustanova, Ministarstva unutrašnjih poslova i inspekcijskih organa dozvoljen je prolaz, odnosno prolaz i zaustavljanje u pešačkoj zoni, za vreme vršenja intervencija. Odeljenje inspekcije i komunalne policije Gradske uprave Grada Sombora putem komunalne inspekcije i komunalne policije vrši nadzor nad sprovođenjem navedene Odluke, odnosno kontrolu saobraćaja u pešačkoj zoni Sombora svakodnevno u prepodnevnim i popodnevnim satima i u dane vikenda. U slučaju nepoštovanja  odredbi ove Odluke nadležni komunalni inspektor i komunalni policajac preduzima propisane mere. U skladu sa gore navedenim, apelujemo na građane da se pridržavaju propisane zabrane saobraćaja u pešačkoj zoni Grada – navodi se u saopštenju.