„Žakovci“ poraženi od „Sivčana“

Juče je na „Igralištu kraj pruge“ odigrana prijateljska utakmica između somborskog Žak-a i ekipe Poleta iz Sivca. „Sivčani“ su bili bolji i na kraju su zasluženo slavili. Domaća ekipa je dobro ušla u meč, ali kako je vreme odmicalo do izražaja je dolazila bolja fizička pripremljenost gostujuće ekipe. Prvu priliku na meču imali su domaći. Nakon odličnog proigravanja kroz sredinu Đukanović je izbio sam pred golmana gostiju, odlično je šutirao, ali je Aleksić odlično intervenisao i sprečio sigurno vođstvo domaće ekipe. Gosti nakon toga preuzimaju konce igre, a prednjačio je svakako juče odlični Bošković, koji je svakako zaslužio epitet najboljeg igrača susreta. Gosti su poveli u 40. minutu susreta. Komazec je odlično izveo slobodan udarac sa nekih 20-tak metara, a golman Lagunžin je paradom samo ulepšao pogodak. U poslednjem minuta prvog dela susreta, nakon odlične akcije domaćih u kaznenom prostoru gostiju Kovačević odličnim šutem po zemlji poravnava rezultat. U nastavku susreta gosti podižu tempo, dominiraju na sredini terena, stvaraju prilike, i vrlo brzo preko Komazeca i Vukašinovića postižu još dva gola, za konačnih 1:3. Do kraja susreta obe ekipe su imale po dve izgledne prilike, ali su mreže mirovale.

Žak – Polet 1:3 (1:1)

Strelci: Kovačević (Žak). Komazec 2, Vukašinović (Polet).

Žak: Lagundžin, Dmitrović, Bečanović, Ljuština, Halas, Kovačević, Hernaus, Đukanović, Đorđević, Trkulja, Molnar. U nastavku priliku su dobili: Šimunov, Fratrić, Asan.

Polet: Aleksić, Marković, Kajtez, Bošković, Perunčić, Plavšić, Janković, Tešović, Vukašinović, Bosnić, Komazec. U nastavku priliku su dobili: Ilić, Milović, Šepić.

U Bačkom Brestovcu je u toku fudbalski turnir pod nazivom „Za sve BSK-ove legende“. Na turniru učestvuju ekipe Poleta (Karavukovo), Radnički 1918 (Ratkovo), Radnički (Sombor), te domaćin turnira BSK. U prvom polufinalnom duelu sastali su se Polet i Radnički 1918, a bolji su bili „Ratkovčani“ koji su slavili sa 2:1. U drugom polufinalnom duelu između domaćeg BSK-a i Radničkog (Sombor) viđena je prava „goleada“, a pobednika meča su na kraju odlučili penali. Bolji su bili gosti iz Sombora. U regularnom delu bili je 4:4. Strelci za domaće su bili: Nemanja Kulić 2, Bojić 2, dok su golove za „Somborce“ postigli: Erdei, Lukić, Vuković, Sapozničenko. Nakon kaznenih udaraca gosti su slavili sa 1:3. Danas od 16 časova u meču za treće mesto sastaju se Polet – BSK, dok će se dva sata kasnije, od 18 časova u finalu sastati Radnički 1918 – Radnički (Sombor).

Ekipa Sloge iz Čonoplje juče je gostovala u Tavankutu. I u ovom meču viđeno je dosta pogodaka, a ekipa iz Čonoplje je slavila nakon preokreta. Na poluvremenu je bilo 2:1 za Tavankut, da bi na kraju meča bilo konačnih 2:5 za „Čonopljance“. Strelci za Slogu su bili: Hoscieslavski 2, Vukas, Rajčanji, Lučić.

U petak, je na Gradskom stadionu u Somboru odigrana prijateljska utakmica između domaćeg Radničkog 1912 i ekipe Korduna iz Kljajićeva. Domaćin je bio bolji i na kraju je zasluženo slavio sa 3:0 (0:0). Strelci: Kobiljski 2, Veličković (Radnički 1912).

Radnički 1912: Pavasović, Janković, Baljak, Šćepanović, Damir Bogunović, Mančić, Simić, Kovačević, Matić, Bortnik, Milan Bogunović. U nastavku priliku su dobili: Bulović, Sazdanić, Vujičić, Kobiljski, Matijašević, Radmanović, Đorović, Veličković.

Kordun: Curnović, Popović, Pavlica, Češnovar, Pavlović, Anptić, Trbojević, Kozlina, Čuljak, Karas, Cimeša. U nastavku priliku su dobili: Samopjan, Barać, Živković, Medaković, Maćešić.