Pobeda za kraj sezone

Omladinci somborskog Radničkog odigrali su danas poslednju ovosezonsku utakmicu. U zaostaloj utakmici petog kola u okviru Kvalitetne lige Vojvodine grupa Bačka, plej – aut takmičenja, najstarija omladinska selekcija Radničkog savladala je ekipu ČSK-a iz Čelareva sa 3:0.

Radnički – ČSK 3:0 (0:0)

Strelci: Žeželj, Radev, Erdei (Radnički).

Žuti kartoni: Oklobdžija, Vulević, Ivetić (ČSK).

Radnički: Jeličić (Vezmar), Refle, Mazinjanin, Erdei, Dukić, Drača, Vukadinović (Kolarić), Sapozničenko, Žeželj, Mančić (Pavić), Radev (Duspara).

ČSK: Ivanović, Ignjatović, (Mijonić), Vulević, Potkonjak, Ivetić, Oklobdžija (Murseli), Kopčanski, Čolaković, Kojović (Samardžić), Terzić (Uvaček).

Obe ekipe su u mislima već bile na odmoru. U prvom delu utakmice viđena je prava uspanka, igralo se uglavnom na sredini terena bez većih prilika na obe strane. Prvu priliku na utakmici propustili su domaći fudbaleri. Vukadinović je odlično šutirao sa nekih 20 metara, golman gostiju je odbranio, na loptu je natrčao Žeželj, šutira sa sedam metara preko gola. Tri minuta kasnije Sapozničenko je odlično prošao po desnoj strani, ušetao se u kazneni prostor, vratio povratnu na ivicu peterca, na nju natrčava Vukadinović, šutira, ali štoper gostiju Vulević izbija loptu sa gol linije. Gosti su uzvratili krajem poluvremena. Oklobdžija je šutirao sa osam metara po zemlji, ali je Jeličić bio siguran. U nastavku su domaći fudbaleri zaigrali bolje, agresivnije na sredini terena, što je rezultiralo većim posedom lopte, ali i opasnijim prilika po gol gostiju. Utakmica je rešena sredinom drugog dela. Za svega četiri minute Radnički je postigao dva pogotka, čime je meč faktički prelomljen. U 69. minutu Žeželj je vešto izbegao ofsajd zamku, ušao u kazneni prostor i rutinski smestio loptu u mrežu gostiju. Četiri minuta kasnije, Radev je duplirao prednost posle odličnog prodora i asistencije Pavića. U 75. minutu Pavić je odlično šutirao sa 15-tak metara, ali golman Ivanović izbija loptu u korner. Konačan rezultat utakmice postavio je štoper Bojan Erdei. Drača je odlično izveo korner, Erdei je bio najviši u skoku, šutirao glavom sa desetak metara, a lopta je od stative ušla u mrežu. Na kraju zaslužena pobeda domaće ekipe, koja ovogodišnje Prvenstvo završava na drugoj poziciji. Da li će im to naredne godine doneti mesto u višem rangu zavisi od sistema takmičenja, o kojem tek treba da se izjasne nadležni organi Fudbalskog saveza Vojvodine.