Stanišić završio sezonu pobedom, a Žak porazom

Spuštena je „zavesa“ na sezonu u Područnoj fudbalskoj ligi Sombor. Stanišić je u poslednjem kolu savladao ekipu Hajduk Juniora iz Kule sa 6:1 – prekid u 32. minutu. Gosti su meč započeli sa svega osam igrača, tako da se moglo pretpostaviti da susret neće dugo potrajati. Domaća ekipa je iskoristila brojčanu prednost na terenu, te je golovima D. Jovanovića 3, Bogunovića 2 i Pajića do 28. minuta do vrha napunila mrežu gostiju. U 31. minutu „povredio“ se i golman gostiju, koji nije mogao da nastavi meč, pa je sudija Martinović bio prinuđen da odsvira kraj.

Stanišić: Vukadinović, Baljak, Ilija Šarić, Lakić, Obrić, Bogunović, D. Jovanović, Štrbac, S. Jovanović, Vujin, Pajić.

Hajduk Junior: Vajagić, Petković, Minčić, Nikolić, Kuduzović, Zorić, Šoškić, Krstić.

Žak je poslednju ovosezonsku utakmicu izgubio na gostovanju u Mladenovu od ekipe Budućnosti sa 4:1. Treba napomenuti da su gosti ceo susret odigrali sa deset igrača.

Budućnost (M) – Žak 4:1 (3:0)

Strelci: Vlajić 2, Tasić, Kovačević (Budućnost M). Delija (Žak).

Žuti karton: Delija (Žak).

Budućnost (M): Lugonja (Bojanić), Prošić, Miladinović, Lovre, Kovačević, Dujaković (Furtula), Vlajić (Jovanić), Kulić, Radić, Jevtić, Tasić.

Žak: Molnar, Grbić, Matić, Ljuština, Šimunov, Kovačević, Hernaus, Bubnjević, Delija, Lagundžin.

U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Hercegovac – Krila Krajine 1:4, Crvenka – Budućnost (P) 3:3, Vojvodina – Mladost (K) 5:1, Lipar – Rusin 5:2, Stari Grad – Slavija 1:2. Slobodna je bila ekipa Kule.

Tabela: Stanišić 69, Crvenka 62, Budućnost (M) i Krila Krajine po 58, Vojvodina 42, Slavija 39, Budućnost (P) 38, Hajduk Junior 35, Lipar 33, Stari Grad 32, Žak 30, Kula 29, Rusin 28, Hercegovac 23, Mladost (K) 14.

Stanišić će naredne sezone igrati u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi Sever, dok iz ovog ranga ispadaju Hercegovac iz Gajdobre i Mladost iz Kruščića. Njihova mesta zauzeće Radnički 1918 iz Ratkova, dok će druga ekipa biti poznata nakon baraža u kome će snage odmeriti ekipe Poleta iz Sivca (MFL 1) i Mladosti 46 iz Obrovca (Opštinska liga BP 1).

U prvom meču, koji je odigran danas u Obrovcu, domaća ekipa je bila bolja i slavila sa 4:3. Revanš se igra u četvrtak, 7. juna u Sivcu, sa predviđenim početkom u 17.30 časova.