Goleada na Gradskom stadionu

U nedelju, 20. maja, odigrano je šesto kolo Kvalitetne lige Vojvodine – omladinci, plej aut takmičenja. Domaći Radnički dočekao je goste iz Kule, ekipu Hajduk juniora. Odigrana je dobra i efikasna utakmica, a na kraju je domaća ekipa zasluženo slavila sa 7:3.

Strelci: Dulić i Lukić po 2, Žeželj, Pavić, Mazinjanin (Radnički). Božović, Šarac, Slijepčević (Hajduk Junior).

Žuti kartoni: Erdei (Radnički). Vještica (Hajduk Junior).

Radnički: Jeličić, Refle, Mazinjanin, Erdei, Dulić, Drača, Sapozničenko (Vagić), Lukić, Žeželj (Pavić), Mančić, Veselinović.

Hajduk Junior: Popović, Georgijevski, Tomić, Golubović, Vujnić, Šarac (Zdjelar), Božović, Jovanović, Sliješčević, Vještica, Olujić.

Utakmica odlična, sa puno golova, Radnički bolji rival na terenu. Domaćin je poveo već u 10. minutu preko Dulića, koji je bio najviši u skoku posle kornera. Osam minuta kasnije isti situacija, ali je Žeželj bio neprecizan. U 19. minutu odlična akcija domaćeg tima u kojoj je učestvovalo nekoliko igrača. Sapozničenko – Žeželj – Veselinović – Mančić, koji vraća povratnu za Žeželja, ali golman Popović odlično interveniše. Dva minuta kasnije sevnula je kontra gostiju, domaća odbrana je zaspala, a Božović rutinski poravnava rezultat. Domaći uzvraćaju pet minuta kasnije preko Lukića za novo vođstvo, na asistenciju Mančića. U 28. minutu Drača je izgubio loptu na sredini terena, Božović je odlično prošao po levoj strani, odlično je pronašao Vujnića koji još bolje šutira, ali Jeličić boksuje u korner. Posle kornera, Erdei igra rukom, penal za goste. Siguran realizator Šarac, za novo izjednačenje. Par minuta kasnije domaćin uzvraća sa dve prilike. Žeželj je prvo odlično uposlio Lukića, koji je pogađa stativu, a zatim Žeželj šutira pored gola. U 34. minutu novo vođstvo domaćih. Jeličić je odlično ispucao loptu, Žeželj odlično povukao loptu, pobegao svom čuvaru i u maniru iskusnih golgetera odličnim lob šutom sa 20 metara donosi novo vođstvo Radničkom. Do kraja poluvremena Sapozničenko je odlično šutirao, ali je Popović odlično intervenisao, a na drugoj strani Kuljani su imali tri prilike preko Slijepčevića i Božovića, ali su bili neprecizni. U nastavku, već u prvom napadu šok za goste. Posle kornera, Dulić se najbolje snalazi u gužvi i postiže svoj drugi gol na utakmici. U 53. minutu Žeželj odlično prolazi po desnoj strani, centrira, lopta dolazi do kapitena Lukića koji šutira sa nekih 15 metara iskosa za novi pogodak i vođstvo od 5:2. Gosti su uzvratili u 69. minutu. Odlična akcija po desnoj strani, Jovanović je odlično centrirao, a Slijepčević glavom smanjio rezultat. Do kraja utakmice videli smo još dva gola u mreži gostiju. Prvo je Pavić završio odličnu akciju Mazinjanina i Mančića, a da bi potom i Mazinjanin postigao gol na asistenciju Pavića u poslednjem minutu regularnog dela meča.

Dan ranije, u subotu, 19. maja u Kuli su gostovali kadeti Radničkog, a za koju je nastupilo i nekoliko igrača iz pionirske selekcije.

Hajduk Junior – Radnički 1:3 (0:3).

Strelci: Slijepčević (Hajduk Junior). N. Kovačev, Pavić, Vagić (Radnički).

Hajduk Junior: Šijački, Paleksić, Kerekeš, Zlatković, Maksimović, Popović, Vujnić, Georgijevski, Šelić, Olujić (Slijepčević), Božović (Vještica).

Radnički: Leković, Tevanović (Dobre), Plavšić, Matijaš, Mijović, Dimković, Vagić, Kusić, Pavić, Mančić (Buišić), N. Kovačev.