Sigurna pobeda Celtisa

Ekipa američkog fudbala, Celtisi iz Sombora zabeležila je novu pobedu u okviru Druge ligi Srbije. Naime, oni su okviru trećeg kola na gostovanju u Požarevcu bili bolji od Pastuva 21 : 12. Celtisi su do pobede došli početkom drugog poluvremena, zahvaljujući Darku Marojeviću koji je svoju ekipu doveo do pobede jednim rushing i jednim passing tač daunom. Uspešno hvatanje u end-zoni domaćina imao je Davor Soldo. Odlučujući pogodak za goste iz Sombora postigao je mladi defanzivni bek Marko Klinac u poslednjoj četvrtini. Pastuvi su vodili do odmora, pasom Marka Karabaića za Miodraga Kocića, ali nisu našli adekvatan odgovor na seriju Celtisa koja je usledila. Tek u završnici susreta Karabaić je još jednim pasom ka Mandraševiću uspeo da smanji razliku, što nije bilo dovoljno da se ugrozi prednost Somboraca.

Kretanje rezultata:

6 : 0 — pas 15 yd, Marko Karabaić za Miodraga Kocića; PAT neuspešan
6 : 7 — trčanje 17 yd, Darko Marojević; PAT Nikola Skuban
6 : 14 — pas 20 yd, Marojević za Davora Solda; PAT Skuban
6 : 21 — trčanje 9 yd, Marko Klinac; PAT Skuban
12 : 21 — pas 35 yd, Karabaić za Aleksandra Mandraševića; TPC neuspešan

U narednom četvrtom kolu u Somboru gostuje lider Prvenstva, ekipa Wild Dogsa iz Novog Sada. Novosadska ekipa ima maksimalni učinak u prva dva kola. Pobedili su Pastuve (25:0) i Royal Crownse (0:34), dok će svoj treći meč protiv Knightsa odigrati u subotu, 5. maja.

Meč između Celtisa i Wild Dogsa je na programu u nedelju, 13. maja na Gradskom stadionu, a vreme odigravanja meča će naknadno biti objavljeno.

Slika preuzeta sa sajta www.saaf.rs