Lavovska borba rukometaša Somborelektra

Mladi rukometaši Somborelektra izvukli su bod na gostovanju u Prigrevici, iako su tokom čitave utakmice imali dva do tri gola prednosti. Nakon početnog ispitivanja snaga, somborski rukometaši su prvi put u 19. minutu poveli sa dva gola razlike, da bi na odmor otišli sa golom prednosti. Treba istaći da su gosti bili odlični u odbrani, još bolji u napadu. Brzim i kreativnim akcijama su lako dolazili do protivničkog gola i konačne realizacije. U nastavku meča, tačnije u 42. minutu, prednost je prvi put bila i tri razlike (16:19). Međutim, nakon tajm auta domaće ekipe, stvari na terenu se polako menjaju. Domaći igrači su agresivnom odbranom, na ivici isključenja, praćeni bučnom publikom, poremetili igru gostiju, što se dovelo do mnogobrojnih grešaka. Na golu Prigrevice briljirao je golman Čović, koji je skidao zicere mladih rukometaša iz Sombora, a u poslednjih osam minuta i dva sedmerca, tako da samo zahvaljujući njemu gosti nisu uspeli da se rezultatski odlepi i prelome meč. U neizvesnoj završnici, domaći su uspeli da izjednače rezultat pet minuta pre kraja meča, da bi u 58. minutu uspeli iz dve kontre da postignu čak dva pogotka za vođstvo od 25:23. Gosti su uspeli da uzvrate i samo pola minute pre kraja meča bilo je 25:25. Ni tu nije bio kraj. Dvadeset sekundi pre kraja meča sudije dosuđuju sedmerac za domaćina i isključuju igrača gostiju Kuzeljevića. Opšte mišljenje na tribinama da je sudijska reakcije bila preterana. Sedmerac je realizovan za novo vođstvo domaćina 26:25. I kada su svi očekivali kraj, mladi rukometaši Somborelektra u poslednjoj akciji maestralno izvode “cepelin” i u poslednjoj sekundi izjednačuju rezultat na oduševljenje gostujuće publike. Najbolji pojedinac meča bio je bek gostiju Marko Ivančević koji postigao 10 pogodaka, uključujući i poslednji za izjednačenje.

PIK Prigrevica: MRK Somborelektro 26:26 (11:12)

Sedmerci: 4 (3) – PIK Prigrevica. 8 (5) – MRK Somborelektro.

PIK Prigrevica: Apatinac 6, Nikšić, Kozlovački 6, Pavlović, Savić, P. Đurasinović 1, Ćeran 2, Mandić 3, Grozdanić 1, A. Đurasinović 3, Lovrić 4, Šuša, Čović.

Somborelektro: Maksimović, Kolarić 6, Ivančević 10, Gajin, Pejinović 1, Jović 2, Oros, Ž. Miskin 3, Jokić 3, Kuprešanin, Vukas, Kuzeljević 1, Aleksić, S. Miskin, Svilar, Zeljko.

U ovom kolu uspešan je bio i Dalmatinac iz Riđice koji je slavio na gostovanju u Jaši Tomiću protiv ekipe Radničkog sa 34:43. Do kraja Prvenstva su ostala još četiri kola, a ekipa Somborelektra je zadržala šanse za plasman u viši rang. U narednom kolu u Somboru gostuje Budućnosti iz Alibunara, dok će Dalmatinac ugostiti ekipu Nove Pazove 1957.