Novi poraz Radničkog

Radnički – Sloga 0:2 (0:2)

Strelci: Vukas, Rajčanji (Sloga).

Žuti kartoni: Kovačević, Josić, Sazdanić, Bulović, Tevanović (Radnički), M. Milošević, Rajčanji (Sloga).

Radnički: Bulović, Sazdanić, Veselinović, Erdei, Josić, Martinović (Matijević), Žeželj (Lukić), Tevanović, Lučić, Sapozničenko, Kovačević (Vukadinović).

Sloga: M. Milošević, Rebić, Vidović, N. Milošević, Vukas (Aničić), Sekulić, Mijatović (Jajić), Rajčanji, Mitrović, Konjović, Purić.

Mladi fudbaleri Radničkog zabeležili su četvrti poraz u nizu. Bolji od njih u vanrednom kolu bili su fudbaleri Sloge iz Čonoplje. Utakmica je rešena već u prvom delu, a strelci za goste bili su Vukas i Rajčanji. Domaći tim je bio bolji rival na terenu tokom prvog poluvremena, imali su inicijativu na sredini terena, ali je napad bio odsečen i faktički neupotrebljiv. Radnički je imao tri šanse preko Lučića i Sapozničenka, ali bez većeg uspeha. Gosti su poveli u 37. minutu. Sekulić je odlično poveo napad po desnoj strani, centrirao, a na drugoj stativi Vukasu nije bilo teško da ubaci loptu iza leđa Bulovića. Meč je rešen par minuta kasnije, u samom finišu prvog dela. Tevanović je loše reagovao u kaznenom prostoru, to je je iskoristio Rajčanji i obezbedio svom timu dva gola prednosti na poluvremenu. Iako su u nastavku zaigrali znatno bolje crveno-beli nisu uspeli da postignu pogodak, iako su imali dve odlične prilike preko Lučića i Matijevića, kao i šut mladog Sapozničenka sa nekih 25 metara, tik pored stative. Radnički je zadržao četvrtu poziciju na tabeli sa 34 boda, dok se Sloga nakon ove pobede popela na petu poziciju sa svega tri boda manje iz gradskog rivala. Radnički u subotu gostuje vodećem Srbobranu, dok će Čonopljanci istog dana ugostiti drugoplasiranu Slogu iz Adorjana.

Prvoplasirana ekipa Srbobrana trijumfovala je na gostovanja u Tavankutu. Gosti su poveli krajem prvog poluvremena, preko Đorovića, a sudbinu Tavankuta zapečatio je Grabež sa još pogotka u drugom delu meča.

Žuti kartoni: Šimić, Gnjatović, G. Skenderović, Vojnić, Bedeković (Tavankut). Bortnik (Srbobran).

Tavankut: Đurđevac, G. Skenderović (Lebović), Sloboda, Gnjatović, I. Skenderović, Poljaković, Šimić (Pletikosić), Vizin, Sili, N. Skenderović (Bedeković), Vojnić.

Srbobran: Kronić, D. Tešanović, Pronek, Vujičić, Ikrašev, Dašić, Kosović (Hađinac), Đorović (Sušić), Bortnik, Pejović (Marjanov), Grabež.

Fudbaleri Tekstilca savladali su ekipu BSK-a iz Bačkog Brestovca rezultatom 2:0 (1:0), a strelci su bili Latinović u 9. minutu iz penala i Božičić u 60. minutu. Ovom važnom pobedom protiv opštinskog rivala su se dodatno odmakli od opasne zone. U Karavukovu su Polet i Zadrugar iz Srpskog Miletića odigrali utakmicu bez golova, što je rezultat koji, s obzirom na poziciju obe ekipe na tabeli, više odgovara domaćinu. Apatinska Mladost nije uspela da sačuva početno vođstvo u Gložanu, domaća ekipa je preokrenula rezultat, osvojila tri boda, a gostima smanjila šanse za opstanak u vojvođanskom rangu.

Rezultati ostalih mečeva: Tisa – Mladost (BP) 2:1, Preporod – Bačka 2:1. Slobodna je bila Mladost iz Turije.

Tabela: Srbobran 52 boda, Tisa 49, Mladost (BP) 41, Radnički 34, Sloga 31, BSK 30, Polet i Budućnost po 28, Tekstilac 25, Preporod i Tavankut 24, Zadrugar 23, Bačka 22, Mladost (T) 20 i OFK Mladost Apa 18 bodova.

U sledećem kolu (28/29. aprila) sastaju se: Bačka – Budućnost (G), Mladost (A) – Polet, BSK – Tavankut, Mladost (T) – Tekstilac, Mladost (BP) – Preporod, dok je Zadrugar iz Srpskog Miletića slobodan.