Radnički bolji od Žak Juniora

U četvrtak, 19. aprila, odigrano je drugo kolo u okviru (Plej – aut) omladinske kvalitetne lige Vojvodine – Bačka. Na “Igralištu kraj pruge” snage su odmerile dve somborske ekipe, Žak Junior i Radnički. Bolji su bili omladinci Radničkog koji su zasluženo slavili sa 0:5 (0:2). Golove su postigli: Sapozničenko 2, Erdei, Vukadinović, Pavić. Radnički je poveo iz prve ozbiljnije prilike već u 10. minutu utakmice. Mazinjanin je odlično centrirao sa leve strane, nakon gužve u kaznenom prostoru, lopta dolazi do Sapozničenka koji je sprovodi u mrežu. U narednih pola sata gosti su opsedali gol Adama, ali bez uspeha. Šanse za Radnički su propuštali Erdei, Žeželj, Mančić, Lukić, Vukadinović. Domaća ekipa je jedinu šansu imala sredinom prvom poluvremena, ali je odličan šut Racića, golmana Jeličić izbio u korner. Ipak, u poslednjim trenucima prvog dela, Erdei je uspeo da savlada domaćeg golmana, tako da je ekipa sa Gradskog stadiona na poluvreme otišla sa prednošću od dva gola. U nastavku meča golovima Vukadinovića, Pavića i Sapozničenka gosti su zapečatili sudbinu domaće ekipe.

Žak Junior – Radnički (omladinci) 0:5 (0:2)

Žak Junior: Adam, Karalić, Dmitrović, Salai, Baljak, Jovanović, Racić, Terzić, Banjeglav (Mladenović), Galetin, Kevilj.

Radnički: Jeličić, Veselinović, Mazinjanin, Erdei, Dulić, Mančić (Pavić), Vukadinović, Lukić, Žeželj (Refle), Sapozničenko, Radev.

Kadetska selekcija svoj meč drugog kola u okviru (Plej – aut) omladinske kvalitetne lige Vojvodine – Bačka nije odigrala, pošto se ekipa fudbalskog kluba Vrbas nije pojavila. Meč će biti registrovan službenim rezultatom u korist crveno – belih.

Najmlađa takmičarska selekcija Radničkog u drugom kolu plej of Kvalitetne lige Vojvodine na domaćem terenu dočekala je ekipu imenjaka iz Zrenjanina. U izjednačenoj igri oba tima, bolji su bili gosti iz Zrenjanina, pobedivši sa 1:3 (1:1). Domaća ekipa je povela preko Vemića u 20. minutu meča, da bi gosti izjednačili pet minuta kasnije preko Bogdana Pecarskog iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca. Radnički je pored gola imao i dve odlične prilike preko Vemića i Vidakovića, dok su gosti pripretili preko Dušana Pecarskog, Novakova i Detarija. U nastavku meča domaćin je imao izglednu šansu preko Lakića, čiji je lob udarac završio pored stative. Gosti su imali tri prilike, ali je najozbiljniju Đuričina, golman Štork sigurnom intervencijom “ukrotio”.  Gosti su poslednjih desetak minuta igrali sa igračem manjem pošto je štoper Stankov isključen kao poslednji igrač odbrane. Domaća ekipa je krenula na pobedu, međutim gosti su sa dve kontre rešili pitanje pobednika. Prvo je u poslednjem minutu meča rezervista Kuburić postigao drugi, a u nadoknadi vremena Novakov, i treći, čime je samo potvrdio pobedu gostiju iz Zrenjanina.

Radnički (So) – Radnički (Zr) (pioniri) 1:3 (1:1).

Radnički (So): Štork, Bureš, Ralević, Kekić, Lisica, Dimković, Drvar (Vojvodić), Đurđev (Haler), Vemić, Vidaković, Lakić (Šević).

Radnički (Zr): Stanisavljev, Radulović, Janjatović, Stankov, Jarić, Detari, Đuričin, B. Pecarski (Pavlović), D. Pecarski, Novakov, Pedejski (Kuburić).

Pioniri Radničkog naredni meč igraju u Novom Sadu protiv ekipe Petar Puača, kadeti putuju u Suboticu gde se sastaju sa Bačkom 1901, dok će omladinci na domaćem terenu ugostiti sastav Krila Krajine. Žak Junior u okviru trećeg kola omladinske lige gostuje u Čelarevu ekipi ČSK-a.