Velika pobeda Žak-a

Žak – Hajduk Junior 2:0 (2:0)

Igralište kraj pruge. Gledalaca 70. Sudija: Milešević (Bačka Palanka).

Žuti kartoni: Savić, Delija (Žak). Lazić (Hajduk Junior).

Strelci: Stanković u 6. i Komušanac u 14. minutu (Žak).

Žak: Molnar -, Grgić 7, Matić 7, Ljuština 7, Savić 7, Hernaus 8, Delija 7 (Kovačević -), Radusin 9, Stanković 8, Đukanović 7, Komušanac 8 (Živković -).

Hajduk Junior: Kuzmanović 7, Minčić 5, Lazić 5, Krstić 5, Dejanović 5 , Šoškić 5, Kuduzović 5, Zorić 5, Vasiljević 5, Stanković 5, Nikolić 5.

Mlada ekipa Žaka odigrala je danas odličnu utakmicu na „Igralištu kraj pruge“ i zasluženo je slavila nad ekipom Hajduk Juniora. Najbolji pojedinac meča je svakako bio kapiten Žak-a, Igor Radusin. Domaćin je od starta nametnuo svoju igru koja se odmah pokazala kao pun pogodak. Žak je poveo već u 6. minutu utakmice. Savić je odlično proigrao Radusina koji je pobegao po desnoj strani, odlično ubacio loptu kazneni prostor na koju natrčava Stanković i smešta je u mrežu na oduševljenje malobrojno somborske publike. Tri minuta kasnije novo uzbuđenje pred golom gostiju. Radusin odlično pronalazi Komušanca koji šutira glavom pod prečku, ali na žalost domaće ekipe golman gostiju Kuzmanović loptu izbija u korner. U 14. minutu novi pogodak, Komušanac je duplirao vođstvo Žaka, ponovo na asistenciju kapitena Radusina. Domaći su nastavili da napadaju, stvarali su šanse, međutim nisu imali sreće. Par minuta kasnije, u 20. minutu meča, Radusin centrira sa desne strane Komušanac pogađa prečku. Sredinom prvog poluvremena šut je oprobao i Delija, međutim lopta je otišla pored gola. Poslednjih desetak minuta prvog dela igre, ređale su se šanse kao na traci. Prvo je Radusin odlično šutirao sa 12 metara, ali je golman gostiju bio siguran. U 37. minutu odlična akcija Delija – Stanković – Đukanović, koji šutira pored gola. Dva minuta pre kraja poluvremena nova akcija za domaće, ovoga puta Radusin – Grgić – Hernaus, čiji šut ponovo zaustavlja Kuzmanović. U poslednjim trenucima prvog poluvremena, Savić je oprobao šut sa 25 metara, golman gostuju izbija loptu, na nju natrčava Delija, odlično šutira, ali ponovo se isprečila prečka. U nastavku meča, domaći su malo spustili gas, držali su loptu uglavnom u svom posedu, imali su par prilika preko Stankovića, Delije i Komušanca, ali bez uspeha. Do kraja utakmice jedino vredno pomena su nove dve šanse za Žak, obe je propustio Stanković. Prvo je u 81. minutu odlično primio loptu na sredini terena, poveo je prema golu, odlično šutirao sa nekih 25 metara, ali je golman odlično intervenisao. Samo minut kasnije novi šut sa istog mesta, ali lopta je prohujala tik pored stative. Gosti su jedinu priliku na meču imali u 86. minutu, kada je napadač Zorić odlično šutirao po zemlji sa nekih 7-8 metara, ali na sreću golmana domaće ekipe Molnara lopta je završila pored stative. Nakon nova tri boda, ekipa Žaka je sa 24 boda na deobi devetog mesta sa ekipom Lipara, a narednog vikenda, tačnije u nedelju, putuju u Pivnice gde će odmeriti snage sa ekipom Slavije. Meč je na programu od 16.30 časova.