Prvi trijumf odličnih pionira Radničkog u plej ofu

Nakon završetka prve faze takmičenja u okviru Kvalitetne lige Vojvodine, najmlađa takmičarska selekcija sa Gradskog stadiona nastavila je takmičenje u plej ofu, gde će u doigravanju boriti za prvaka Vojvodine. U prvom kolu doigravanja somborska ekipa je ugostila ekipu Dinama 1945 iz Pančeva.

Radnički – Dinamo 1945 2:1 (1:1).

Radnički: Štork, Bureš, Ralević, Kekić, Gunić, Dimković, Drvar, Đurđev (Drobina), Vemić, Vidaković (Haler), Lakić (Vojvodić). Trener Siniša Lazić.

Dinamo 1945: Gajić, Antić, Mićić, Kovač (Simonović), Lekić, Radović, Radisavljević, Andić, Čavizović, Bogdanović, Stevović.

Nakon 80 minuta borbe bolja je bila ekipa Radničkog koja je zasluženo pobedila i osvojila tri boda. Utakmica otvorena, prava prvenstvena, sa obilje prilika sa obe strane. Gosti su prvi pripretili već u 5. minutu iz slobodnog udarca. Andić je odlično šutirao sa preko 20 metara, ali golman Štork odbranio njegov šut. Minut kasnije uzvraća domaćin. Odlična akcija Bureš – Drvar – Dimković  – Vemić. Napadač domaće ekipe je prešao i golmana, međutim šutira pored gola. Gosti uzvraćaju u narednom napadu. Kovač je proigrao Andića, ovaj šutira međutić štoper Kekić krajnjim naporom loptu izbija u korner. U 10. minutu Radnički je poveo preko Vemića. Vidaković je odlično proigrao Vemića, koji je iskoristio kiks gostujuće odbrane, pobegao i u maniru iskusnih napadača lobovao golmana gostiju Gajića sa ivice kaznenog prostora. Domaći igrači su nastavili sa napadima i nakon vođstva. Pokušali su Dimković i Lakić, ali promena nije bilo. Gosti se nisu branili već opasno uzvraćaju. Radisavljević je oprobao šut sa 25 metara iz slobodnog udarca, ali je njegov šut Štork izbacio u kornet. Pet minuta kasnije, tačnije u 20. minutu, gosti stižu do izjednačenja. Slobodan udarac sa istog mesta, kao prethodni, isti igrač, ali ovoga puta uspešniji od golmana domaćih za poravnanje rezultata. Do kraja poluvremena gosti tri prilike, prvo Radisavljević, a potom i dva puta Simonović. Domaći su pripretili preko Đurđeva i Lakića. U nastavku meča, domaćin je poveo iz prve šanse. Odlična akcija Dimkovića i Đurđeva, koji vraća povratnu za Vemića koji rutinski loptu smešta u mrežu. Posle vođstva, Radnički je pripretio preko Dimkovića i Ralevića, ali bez promene rezultata. U 57. minutu gostujući centarfor Čavizović u akciji, ali pogađa spoljni deo mreže. Domaćin je uzvratio preko Drvara i Lakića, ali je golman Gajić uspešno reagovao u datim situacijama. Gosti su imali poslednju priliku preko Stevovića, ali je njegov šut završio preko gola. Narednu utakmicu pioniri Radničkog igraju u subotu, 21. aprila ponovo na domaćem terenu, kada im u goste dolazi imenjak iz Zrenjanina. Utakmica počinje u 10. časova.

U preostale dve uzrasne kategorije (kadeti i omladinci) somborskog Radničkog nastupaće u takozvanom „plej autu”. U prvom kolu kadeti su ugostili ekipu Hajduk juniora. Kuljani su bili bolji u Somboru, pobedivši sa 1:3.

Radnički: Pehilj, Vagić (Tevanović), Plavšić, Kusić, Kolarić, Dobre, F. Kovačev (Lazić), Matijaš (Buišić), Pavić, Mančić, N. Kovačev (Mijović). Trener: Aleksandar Lazarević.

Istim rezultatom, ali u Kuli, omladinci su izgubili od istog protivnika.