“Bsk-ovci” jedini trijumfovali

Juče je odigrano vanredno kolo Vojvođanske fudbalske lige Sever. Od šest ekipa sa našeg područja, jedino je BSK zabeležio trijumf. Ekipa iz Bačkog Brestovca pobedila je na domaćem terenu ekipu Budućnosti iz Gložana sa 3:1. Ekipe Zadrugara i Mladosti iz Apatina remizirale su na gostovanjima u Pačiru (1:1) i Turiji (0:0). Tekstilac iz Odžaka pretrpeo je poraz u Bačkom Petrovcu od domaće Mladosti sa 4:0, dok je Polet iz Karavukova deklasiran u Srbobranu sa 6:1. Radnički je na gostovanju u Adorjanu, takođe poražen, ali sa 2:1. U ovom kolu slobodna je bila ekipa Sloge.

Tisa – Radnički 2:1 (1:0)

Strelci: Milikić i Šicar za Tisu, a Lučić za Radnički. Žuti kartoni: Milikić i Panić (Tisa), Veselinović (Radnički).

Tisa: Tasić, Milikić (Vučković), Ušumović, Panić, Mandić, Šicar, Živković, Boršoš (Maslovara), Kolundžić (Damjanović), Đuranović, Todorović.

Radnički: Bulović, Veselinović, Kovačević, Josić, Erdei, Tevanović, Sapozničenko, Čuljak (Žeželj), Lučić, Matijević (Žunić), Vukadinović (Lukić).

Somborci su na gostovanje otputovali bez nekoliko standardnih prvotimaca, ali su ipak uspeli da pruže značajan otpor domaćoj ekipi. U prvom delu utakmice nije bilo puno prilika, a Tisa je uspela da povede u 16. minutu preko Milikića. Mogla je prednost i da bude udvostručena, ali je gostujući golman Bulović odlično reagovao  u datoj prilici. U nastavku meča, nešto bolja igra oba tima. Gosti stižu do izjednačenja u 67. minutu preko Lučića. Nakon poravnanja, domaći igrači kreću na sve ili ništa, a pobedonosni pogodak za Tisu postiže Šicar u 79. minutu.

Srbobran – Polet 6:1 (4:0)

Strelci: Pejović, Sušić, Marjanov 2, Hađinac, Dukić (Srbobran). Tasić (Polet).

Srbobran: Kronić (Babin), Darko Tešanović, Pronek, Marjanov, Sušić, Bortnik, Nemanja Tešanović, Španović, Pejović, Grabež (Dukić), Hađinac.

Polet: Marković, Anđelković, Milenković, Tasić, Stanković, Kolja Jovović, Malinović, Bojanić, Aljoša Jovović, Ivanović, Stošić.

Lider Prvenstva je odigrao odličnu utakmicu, a pobedu su obezbedili već nakon nepunih pola sata igre, pošto su golovima Pejovića, Sušića i Marjanova poveli sa 3:0. Do kraja poluvreme u strelce se upisao i Hađinac. U nastavku meča, gosti preko Tasića u 60. minutu smanjuju rezultat. Međutim, samo minut kasnije Marjanov postiže novi pogodak za domaćina. Sudbinu gostiju zapečatio je rezervista Dukić deset minuta pre kraja susreta.

Vojvođanski ligaši prvenstvo nastavljaju utakmicama 21. kola koje je na programu 14. i 15. aprila. Radnički u subotu na Gradskom stadionu dočekuje Preporod iz Novog Žednika.  Mladost dočekuje Zadrugar, dok će Polet ugostiti ekipu BSK-a. Dan kasnije, u nedelju, čonopljanska Sloga gostuje u Odžacima, gde će odmeriti snage sa Tekstilcem. U ostalim mečevima sastaju se: Tisa – Bačka, Tavankut – Mladost (BP), Budućnost – Mladost (T). Slobodna je ekipa Srbobrana.