Podela bodova u Sivcu, Kordun se probudio

Proteklog vikenda odigrane su utakmice dve međuopštinske lige Sombor. U prvom razredu bilo je nekoliko zanimljivih utakmica, a najvažnija je svakako odigrana u Sivcu gde su se u derbiju kola, sastale dve provoplasirane ekipe ovog ranga takmičenja. Meč je završen podelom bodova, a oba gola su postignuta u prvom delu prvog poluvremena. Domaćin je poveo preko Stefana Komazeca u 14. minutu, dok su gosti iz Ratkova uspeli da poravnaju rezultat u 28. minutu preko napadača Novovića. Do kraja meča nije bilo promene rezultata.

Polet – Radnički 1918 1:1 (1:1).

Polet: Stupar, Dobrijević, Bosnić, Plavšić, Vukašinović (Nemanja Komazec), Ilić (Romić), Marković, Grujin, Rakočević, Stefan Komazec, Pejanović.

Radnički 1918: Jovanović, Filip Milunović, Genić, Kesić, Ivović, Aleksa Milunović, Novović (Đokić), (Santrač), Kuveljić, Milojević, Petković, Gvozdenović.

Treba napomenuti da je meč obilovao nestportskim ponašanjem i grubostima sa obe strane, pa je tako sudija Rakić iz Apatina bio primoran da pokaže čak deset žutih i dva crvena kartona. U domaćoj ekipi opomenuti su: Dobrijević, Pejanović, Vukašinović, Ilić, Grujin i Plavšić, dok su kod gostiju opomenuti: Novović, Kuljević, Filip Milunović, Đokić. Isključeni su Bosnić (Polet) i Aleksić (Radnički 1918). Utakmica na kratko bila prekinuta u 72. minutu, jer je publika bacala ciglice na drugog pomoćnika meča (Danijela Petrovića iz Apatina) koji tom prilikom nije povređen, a nakon utakmice igrač domaće ekipe Stefan Komazec je pokušao da se obračuna sa prvim pomoćnikom meča (Jovicom Jerilovićem iz Apatina), ali je u tome sprečen od strane saigrača, pa težih incidenata na svu sreću nije bilo. Biće zanimljivo videti kako će disciplinski organi lige reagovati na ove propuste organizatora, kao i na nedolično ponašanje aktera ovog meča.

Nerešen rezultat iskoristila je trećeplasirana ekipa Hajduka iz Stapara, koja se nakon ubedljive pobede nad Omladincem sa Bukovca sa 4:1 približila vodećem dvojcu. Strelci za Hajduk bili su Korać 2, Stanić i Lukić, dok je jedini strelac za goste bio Pavin. Treba napomenuti da su gosti nastupili samo sa deset igrača, jer nisu uspeli da se skupe.

Hajduk – Omladinac (B) 4:1

Hajduk: Tešić-Đurić, Staničkov, Grba, Sandić, Pekez, Blagojević (Stanojčić), Lazić, Bagić, Korać, Stanić, Lukić (Stupar).

Omladinac (B): Marković, Nenad, Mandić, Bečanović, Radojčić, Grgić, Mijić, Topal, Pavin, Ganić.

Ekipa Korduna zabeležila je treću uzastopnu pobedu, ovoga puta nad ekipom Dunava iz Bačkog Monoštora. Junak meča je svakako centarfor domaće ekipe Davor Čuljak koji je postigao četiri pogotka. Domaćin je prvo poluvreme rešio u svoju korist sa 2:0, da bi u nastavku samo dokrajčio protivnika. Strelci za Kordun: Čuljak 4 i Barać, dok je strelac za ekipu Dunava bio Santo.

Kordun – Dunav 5:1

Kordun: Curnović (Miščević), Pavlica, Češnovar, Popović, Čekeliš, Cimeša (Barać), Anitić, Kozlina (Vujković), Karas (Pavlović), Čuljak, Živković (Maćešić).

Dunav: Baša, Penic, Santo, Mrgić, Dubajić (Brdar), Joka, Leon Mrvičin, Jager, Burgin (Krec), Balaž, Petrović (Mraović).

Partizan iz Kupusine savladao je Rastinu 1918 sa 2:0, te je sa ova tri boda izbio na četvrtu poziciju na tabeli. Domaća ekipa se dugo mučila, nije uspela da probije gostujuću odbranu, a meč je na kraju prelomljen za svega tri minuta zahvaljujući dvojici rezervista. Partizan je poveo u 79. minutu preko Nemanje Rončevića, a samo tri minuta kasnije pobedu je potvrdio Dragan Vojvodić.

Partizan – Rastina 1918 2:0

Partizan: Dubravac, Mileković, Mandić (Vojvodić), Mufić, Popović, Borić, Jakovljević, Đurđev, Damjanović (Vrančić), Kurjakov (Lukić), Zvekanov (Rončević).

Rastina 1918: Gromilović, Sekis, Matijević, Kapetinić, Džinić, Simić, Koruga, Pejinović, Petronijević (Vezmar), Vukelić, Zubović.

Jedinstvo sa Ribareva je ostalo neporaženo i u petoj utakmici za redom. U jednoj tvrdoj utakmici remizirali su sa Omladincem iz Deronja, a to je ujedno i jedini meč u kojem nije bilo pogodaka.

Jedinstvo – Omladinac (D) 0:0

Jedinstvo: Mudrinić, Bjelić, Komadina, Rodić (Jerković), Kirjan, Ostojić, Humel (Bogunović), Radujko, Duraković, Lerman, Erdeši (Smiljanić).

Omladinac (D): Nikić, Stanisavljević, Stojaković (Mitrović), Seljakov, Živkov (Malobabić), Savin, Gojić (Doroslovac), Davidov, Stojičić, Marić, Veselinović.

Dinamo 1923 – Aleksa Šantić 2:2

Za vikend se igra 16. kolo, a sastaju se: Omladinac (D) – Hajduk, Omladinac (B) – Kordun, Dunav – Partizan, Rastina 1918 – Dinamo 1923, Aleksa Šantić – Polet, Radnički 1918 – Jedinstvo.

U drugom Međuopštinskom rangu odigrano je 12. kolo u kome je Terekveš poražen na gostovanju KFK Kuli sa 3:1, dok je Dinamo iz Sonte odigrao nerešeno 1:1 protiv OFK Metalca iz Sombora. Sport iz Bezdana pobedio je sa 3:0 ekipu Graničara iz Riđice, dok je OFK Šikara slavila ubedljivo sa 1:5 na gostovanju u Telečkoj.

U 13. kolu sastaju se: OFK Šikara – Dinamo, OFK Metalac – KFK Kula, Terekveš – Sport, Graničar – Panonija. Slobodna je ekipa Telečke.