Matijević prelomio meč

Radnički – Bačka (Pačir) 2:0 (0:0).

Radnički: Bulović, Sazdanić, Kovačević, Erdei, Čuljak, Martinović (Matijević), Miletić (Tevanović), Lučić, Resanović, Furtula (Veselinović), Josić.

Ekipa Radničkog zabeležila je drugu uzastopnu pobedu, a ukupno četvrtu u poslednjih pet mečeva. Sa nova tri boda, somborska ekipa je trenutno na deobi drugog mesta sa ekipama Tise i Mladosti iz Bačkog Petrovca. U prvom delu prvog poluvremena viđena je prava uspanka, a obe ekipe su bile prilično nezainteresovane za igru. Domaća ekipa je prva pripretila. Akciju Miletića i Lučića, završio je Furtula šutem sa desetak metara, ali je golman Pavasović odlično intervenisao. Dva minuta kasnije Resanović je oprobao šut sa ivice kaznenog prostora, ali je Pavasović paradom loptu poslao u korner. U 30. minutu ponovo je šutirao Furtula, ovoga puta glavom, ali je golman gostiju ponovo bolji. Gosti su uglavnom pretili iz kontre, ali bez uspeha pošto je Babić bio neodlučan u završnicama akcija. Prvu ozbiljnu priliku i jedinu u prvom delu meča imali su gosti u 36. minutu. Miličić je izbio sam pred Bulovića, šutirao sa nekim 13 metara, ali je domaći golman fenomenalno reagovao, čime je sačuvao svoju mrežu. U nastavku meča, Somborci su preuzeli inicijativu, a gosti se opredelili za čuvanje svoje mreže. U četvrtom minutu nastavka, Sazdanić prekida akciju gostiju na njihovoj polovini terena, upošljava Lučića, koji odlično šutira, ali Pavasović boksuje u korner. U 57. minute meča, pravo nezadovoljstvo domaće publike. Lučić centrira se desne strane, gostujući štoper Barenović interveniše rukom u kaznenom prostoru, ali sudija Repček ostaje nem. U nastavku meča domaći su pripretili preko Čuljka, Matijevića, Sazdanića, ali bez uspeha. Ipak, trud se isplatio u 80. minutu. Matijević je odlično izveo slobodan udarac, Resanović glavom spustio loptu u peterac, a Sazdanić se najbolje snalazi u gužvi i loptu ubacuje u mrežu. Tri minuta kasnije Matijević postavlja konačan rezultat. Odlično je primio loptu iskosa sa leve strane, ušao u kazneni prostor i mirno plasirao loptu pored nemoćnog Pavasovića.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Polet (K) – Sloga 1:1, Mladost (A) – BSK 0:0, Tekstilac – Preporod 1:0, Zadrugar – Mladost (T) 2:0, Budućnost (G) – Srbobran 0:2. Danas igraju Tavankut i Tisa. Mladost iz Bačkog Petrovca je bila slobodna.

Takmičenje se nastavlja već u sredu, 11. aprila, kada je na programu vanredno kolo, a sastaju se: Tisa – Radnički, BSK – Budućnost (G), Bačka – Zadrugar, Mladost (T) – Mladost (A), Srbobran – Polet (K), Mladost (BP) – Teksilac, Preporod – Tavankut. Slobodna je ekipa Sloge iz Čonoplje.