Pukla “petarda“ na Gradskom stadionu

U sredu je na Gradskom stadionu u Somboru u okviru četrnaestog kola pionirske i kadetske Kvalitetne lige Vojvodine gostovala ekipa Spartaka iz Subotice. Pionirska ekipa Radničkog se nije proslavila, pa je u poslednjeg kolu regularnog dela ubedljivo poražena.                             

Radnički – Spartak pioniri 0:5 (0:1)

Najmlađa klupska selekcija je odlično započela utakmicu, nažalost nije iskoristila svoje šanse, a kako to biva u fudbala, nakon toga je surovo kažnjena za svoje promašaje. Imali su domaći četiri stopostotne šanse, koje nisu iskoristili, Lakić je tri puta bio sam pred golmanom gostiju Grčićem, potom i Vemić, ali gola nije bilo. Gosti su poveli krajem prvog dela, golom Hrstića, posle greške domaće odbrane. U nastavku, odmah na startu novi gol Hrstića posle kojeg se je utakmica faktički bila rešena. Spartak je do kraja utakmice postigao još tri gola. Strelci za goste su bili Hrstić 3, Majkić i Arsović.

Radnički: Đokić, Vojvodić (Đurđev), Ralević (Šorgić), Kekić, Lisica, Drvar, Vidaković (Lazarević), Lakić (Bureš), Haler (Gunić), Vemić, Dimković.

Radnički – Spartak kadeti 1:1 (0:1)

Kadetska selekcija Radničkog nakon debakla u Bačkoj Topoli i poraza od ekipe TSC-a sa čak 7:0, odigrala je nerešeno sa ekipom Spartaka. Radnički je poveo golom Pavića u 27. minutu. Domaća ekipa je iskoristila grešku gostujuće odbrane, Mančić je gurnuo loptu u prazan prostor, Pavić je primio, ušao u kazneni prostor i rutinski savladao golmana Tojzana. Imao je domaćin još jednu odličnu šansu, ali je Mančić sa 25 metara pogodio prečku. I to je bilo sve od domaće ekipe. U nastavku meča prava uspavanka, trener domaće ekipe je Pavića prebacio u vezni red, ekipa je odlučila da brani rezultat, što se naravno nije isplatilo. Pet minuta pre kraja utakmice, gosti preko Stojaka stižu do izjednačenja.

Radnički: Pehilj, Filip Kovačev, Plavšić, Mijović, Dobre, Kusić, Marčetić (Buišić), Matijaš (Lazić), Pavić, Mančić, Nikola Kovačev.