Radnički remizirao, Sloga poražena u Apatinu

Proteklog vikenda nastavljena su fudbalska takmičenja u Vojvođanskoj ligi Sever, Područnoj fudbalskoj ligi Sombor, a startovala je i Međuopštinska fudbalska liga Sombor – 1. razred.

U Odžacima je odigrana utakmica između Tekstilca i Radničkog, a okružni derbi je završen podelom bodova. Gosti su sigurno zadovoljniji osvojenim bodom, jer su igrali sa podmlađenim sastavom. Oba pogotka su postignuta iz kaznenih udaraca. Radnički je poveo u 27. minutu utakmice preko Matijevića, a domaći su izjednačili u 53. minutu preko Latinovića.  Gosti su za malo mogli osvojiti i ceo plen, ali je pogodak Sazdanića, poništen zbog navodnog prekrašaja. Radnički je igrao u sastavu: Bulović, Sazdanić, Kovačević, Erdei, Vukadinović (Veselinović), Martinović (Furtula), Tevanović, Lučić, Matijević (Žeželj), Miletić, Josić. Radnički u subotu od 15 sati na Gradskom stadionu dočekuje Tavankut, a Sloga dočekuje ekipu Budućnosti iz Gložana. Mladost iz Apatina je ostvarila i drugu pobedu u prolećnom delu, a ovoga puta na domaćem terenu je savladana ekipa Sloge iz Čonoplje sa 2:1. Strelci: Jano u 27. i Macanović u 45. minutu za Mladost Apa, a Konjović u 57. minutu za Slogu. Polet iz Karavukova ugostio je ekipu Preporoda iz Novog Žednika, i na kraju je zasluženo ostvario važnu pobedu. Konačan rezultat 2:0 za ekipu iz Karavukova. Srbobran je očekivano slavio u Srpskom Miletiću protiv Zadrugara rezultatom 3:0, a poraz je doživeo i BSK iz Bačkog Brestovca na gostovanju u Turiji, od ekipa Mladosti sa 2:1. U narednom, 18. kolu, Mladost iz Apatina gostuje u Srbobranu, Polet iz Karavukova u Bačkom Petrovcu, dok se u Bačkom Brestovcu igra derbi između domaćeg BSK-a i Zadrugara iz Srpskog Miletića. Tekstilac putuje u Adorjan, drugoplasiranoj ekipi Tise.

U područnoj fudbalskoj ligi Sombor, lider na tabeli, ekipa Stanišića savladala je Stari Grad sa 3:0, dok je drugoplasirana Crvenka bila bolja od Rusina sa 4:0. Razlika je i dalje devet bodova između ova dva kluba. Oba rivala naredne utakmice igraju u Kuli. Stanišić protiv ekipe Kule, dok Crvenka ima nešto teži posao, pošto igra protiv OFK Odžaka, koja se takmiči pod imenom Hajduk Juniora. Somborski Žak kao domaćin dočekuje ekipu Krila Krajine iz Bačke Palanke. Sve utakmice se igraju u terminu od 15.30 časova.

Nastavljeno je i takmičenje u pretposlednjem fudbalskom rangu na području Sombora. Odigrani su mečevi 12. kola Međuopštinske lige Sombor – 1. razred. Lider Prvenstva i jesenji prvak, Radnički 1918 iz Ratkova startovao je pobedom na domaćem terenu. Pobeđena je ekipa Korduna iz Kljajićeva sa 2:1. Drugoplasirani Polet iz Sivca isprašio je Dinamo 1923 iz Bačkog Brega sa 4:1. U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Omladinac (D) – Dunav 0:0, Rastina 1918 – Omladinac (B) 3:1, Aleksa Šantić – Hajduk 0:1, Jedinstvo – Partizan 1:0. U narednom kolu: Radnički 1918 gostuje u Kupusini, dok Polet dočekuje ekipu Omladinca (D). Trećeplasirani Hajduk iz Stapara vreba iz prikrajka. Na domaćem terenu dočekuju Rastinu 1918. U ostalim susretima se sastaju: Dinamo 1923 – Jedinstvo, Kordun – Aleksa Šantić, Omladinac (B) – Dunav.